• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas Nacionālajā operā izskanēs Verdi «Rekviēms»

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 20:38, 09.06.2024


Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, 14.jūnijā, Latvijas Nacionālajā operā plkst.19 izskanēs Džuzepes Verdi "Rekviēms", kuru Mārtiņa Ozoliņa muzikālajā vadībā atskaņos solisti Jūlija Vasiļjeva, Elmina Hasana, Mateo Lipi un Egils Siliņš, Valsts akadēmiskais koris "Latvija", Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris.


Foto: LETA

Verdi "Rekviēmu" sacerēja 1873.gadā, tas veltīts apbrīnotā itāļu rakstnieka Alesandro Manconi piemiņai un atspoguļo cilvēka garīgo drāmu Dieva priekšā.

Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš norāda, ka rekviēms ir mesa mirušo piemiņai. Viņš atzīmēja, ka aizvadīto gadu laikā esam dzīvojuši Covid-19 pandēmijas un kara zīmē, un ikvienam no mums ir kāds, kura piemiņu godināt.

Ozoliņš atzīst, ka no visiem "Rekviēmiem" tieši Verdi viņam ir vistuvākais, jo tas ir tuvs operas žanram. Mākslinieks skaidro, ka šī būs pirmā reize, kad šo skaņdarbu viņš interpretēs kā diriģents.

"Darbs operā ir mainījis manu skatījumu uz tā interpretāciju. Lai arī "Rekviēms" ir liturģiskais skaņdarbs, tas iekļaujas komponista radošajā daiļradē, kurā dominē opermūzika. Rekviēms ir tapis laikā starp "Aīdu" un "Donu Karlosu". Abi šie iestudējumi ir mūsu repertuāra pamatvērtības, un "Rekviēms" ir likumsakarīgs vainagojums," akcentē Ozoliņš.

"Rekviēma" atskaņojumā piedalīsies solisti Jūlija Vasiļjeva un Egils Siliņs. Apmeklētāji varēs iepazīt arī Elminu Hasanu un Mateo Lipi. Tā kā "Rekviēmā" jāskan korim, pasākumā uzstāsies koris "Latvija". Lai nodrošinātu labāko akustisko efektu un Verdi mūzika izskanētu ar pilnu jaudu, skatuve būs paplašināta līdz paceltās orķestra bedres apjomam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Kultūra Straupē šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki

Straupes Zirgu pastā šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki, aģentūru LETA informē "Straupes tirdziņa" pārstāvji. Vīndaru svētki norisināsies no plkst.11 līdz 15.

Lasiet arī

Kultūra Baleta izrāde veltīta latviešu baleta zvaigznei Janīnai Pankratei (+VIDEO)

Teicamā aktiera meistarība apvienojumā ar labu tehniku un dzirkstošu temperamentu bija noteicošais, kas padarīja neaizmirstamu ikvienu lomu.

Kultūra Latvijas Nacionālajā operā un baletā aizvadīta veiksmīga sezona

Ar Rīgas Operas festivāla Galā koncertu noslēgusies Latvijas Nacionālās operas un baleta sezona. Tās laikā tapuši pieci jauniestudējumi, notikuši 244 pasākumi un skatītāju vietu aizpildījums zālēs bijis 93%, ziņu portālu VS.lv informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.