• Paulis,
  • Pauls,
  • Pāvils,
  • Pēteris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Smilšu skulptūrās festivālā Jelgavā atveidos pasaules pasakas

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 11:47, 04.06.2024


Nedēļas nogalē, 8.jūnijā un 9.jūnijā, Jelgavā, Pasta salā, notiks festivāls "Summer Signs 2024", kurā 17 profesionāli tēlnieki no desmit valstīm smilšu mākslas darbos atklās savu interpretāciju par tēmu "Pasaules pasakas".


Foto: LETA

Šoreiz smilšu skulptūru parks sniegšot "iespēju iegrimt pasaku valstībā ar dažādām kultūrām raksturīgiem folkloras un pasaku tēliem, mītiem un leģendām". No smiltīm tapšot Nāriņa, Sniega karaliene, Ansītis un Grietiņa, Sprīdītis, turku mitoloģijas leģenda Šahmarana un tēls Kotigoroško no ukraiņu pasakām un citi tēli.

Smilšu mākslas darbus 18.starptautiskā smilšu skulptūru festivāla konkursā darinās 15 profesionāli tēlnieki no Indonēzijas, ASV, Turcijas, Polijas, Spānijas, Nīderlandes, Ukrainas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Savukārt smilšu skulptūru parka vērienīgākais mākslas darbs ierasti būs demoskulptūra, ko veidos latviešu tēlnieki Kārlis un Maija Īles.

Vasaras festivāla atklāšanas dienās līdztekus smilšu mākslas darbiem apmeklētājiem būs pieejamas arī plaša pasākumu programma. Sestdien uz brīvdabas koncertzāles "Mītava" skatuves kāps "Zelta kniede", "Kautkaili", Emilija Bērziņa, Būū un "Līvi", bet svētdien izskanēs tautas deju ansambļa "Diždancis" koncerts "Par prieku mums, par prieku jums" un muzicēs Chris Noah, Fiņķis un dīdžejs "Rudd".

Tāpat abas festivāla dienas Pasta salā notiks dažādi pasākumi ģimenēm - izrādes, rotaļu programmas, popgrupas "Lai skan" dziesmuspēle "Medus kūka" un putu ballītes. Programmu paspilgtinās radošās darbnīcas, pasaku tēli, kā arī fotozonas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rojā notiks Latvijas pūtēju orķestru svētki

Rojas brīvdabas estrādē 20.jūlijā plkst.19 notiks Latvijas pūtēju orķestru svētki "Jūra krāc un taures pūš", pulcējot uz vienas skatuves Kurzemes, Vidzemes un Zemgales pūtēju orķestrus.

Kultūra Radošie latviešu filmu veidotāji dodas uz festivālu Šveicē (+VIDEO)

Starptautiskais forums palīdzēs mūsu filmu industrijai.

Kultūra Režisors Tokalovs nāca klajā ar bērnu filmu festivālu (+VIDEO)

Es ticu, ka jaunieši ir nākotnes stāstnieki, un "Baltic FilmTales" ir lieliska iespēja viņiem".

Kultūra Vītols: Nacionālā teātra prioritāte nākamajā sezonā būs izrādes Lielajā zālē

Lai stabilizētu Nacionālā teātra (NT) ekonomisko situāciju, nākamajā sezonā prioritāte būs izrādes teātra Lielajā zālē, intervijā aģentūrai LETA sacīja teātra direktors Māris Vītols.

Lasiet arī