• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Arturs Skutelis piedāvā jaunu singlu «Nauda, ne sirds»‎ (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 13:45, 27.05.2024


"Ātri uzmetu uz papīra atslēgas frāzes, kas iezīmētu manu ceļu un izvēles".


Arturs Skutelis ir viens no zināmākajiem un savdabīgākajiem latviešu hip-hopa mūziķiem.

Pašmāju hip-hopa mūziķis Arturs Skutelis piedāvā jaunu singlu "Nauda, ne sirds", kas ir pieejams visos lielākajos straumēšanas servisos. Tas ir mūziķa pirmais singls pēc 2022.gadā publicētā un augsti novērtētā albuma "Jā".

Dziesma ierakstīta šīgada maijā. Tās producents ir bītmeikeris sangvn, kurš daudziem pazīstams pēc veiksmīgas sadarbības ar reperi Wiesuli. Ieraksts notika Lielvārdē, studijā PKI 1.6, bet skaņas apstrādi veica Jānis Šmēdiņš Jelgavā, studijā "PrimeTime Records".

"Darināju vienu citu skaņdarbu, bet aizķēros - teksts bija iespītējies un nekādi negāja uz priekšu," atceras Skutelis. "Sāku apziņas plūsmas tehnikā vienkārši ripināt rindas uz priekšu un pēkšņi apstājos pie frāzes "Un, ja es zaudēšu, Dievs, lai tā ir nauda, ne sirds." Sapratu, ka tas jau ir kas cits. Ātri uzmetu uz papīra atslēgas frāzes, kas iezīmētu manu ceļu un izvēles, tādu vispārīgu krustceļu situāciju, kurā cilvēks mēdz nonākt, kad ir dilemmas priekšā - zaudēt iespēju vai sirdsapziņu. Pārējais jau bija pāris stundu jautājums, sīkumus pieslīpēju dažas dienas vēlāk, daudz iekšā nejaucoties, centos saglabāt acumirklīgo gan tekstā, gan ierakstā."

Singla vāciņā izmantots fragments no 16.gadsimta mākslinieka Kvintena Maseja (Quentin Matsys) gleznas "Naudas mijējs un viņa sieva" ("The Money Changer and His Wife").

Šīgada vasarā Arturs Skutelis kā viens no galvenajiem māksliniekiem uzstāsies Latvijas hip-hopa festivālā "Straume". 25.maijā Rīgā, mākslas centrā "Noass", viņš kopā ar reperi ansi piedalīsies arī labdarības koncertā Aizkraukles dzīvnieku aizsardzības biedrības "Felida" atbalstam.

Arturs Skutelis ir viens no zināmākajiem un savdabīgākajiem latviešu hip-hopa mūziķiem un tekstu autoriem, studijas un radošās apvienības PKI dibinātājs, dzīvās mūzikas grupas "Tvērumi" līderis. Nominēts Austras balvai, Latvijas mūzikas gada balvai "Zelta mikrofons", vairākas reizes ieguvis Latvijas hip-hopa gada balvu u. c. apbalvojumus. Viņa jaunākais, 2022.gadā izdotais albums "Jā" vairāku kritiķu un apskatnieku vērtējumā tika atzīts par vienu no gada labākajiem mūzikas ierakstiem Latvijā. 2022.gada pavasarī Skutelis bija viens no labdarības koncerta "Latviešu reps pret karu Ukrainā" rīkotājiem, un regulāri iestājas par Ukrainas atbalstu cīņā pret Krieviju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Sports Snikus kļūst par divkārtēju Parīzes paralimpisko spēļu čempionu

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu.

Veselība Rudens izdzīvošanas padomi no Latvijas psihiatriem (+VIDEO)

Ja nav iespējams vienmēr satikties klātienē, izmantojiet mūsdienu tehnoloģijas.

Ekonomika Latvijas lauksaimnieki aktīvi izmanto mēslojumu, kas jāzina (+VIDEO)

Īpaši jūtīgās teritorijās neizkliedē nekāda veida kūtsmēslus un fermentācijas atliekas.

Kultūra Populārs latviešu ansamblis «‎The Tunes» laidis klajā košu dziesmu (+VIDEO)

Paškontroles būtība ir spēja regulēt savas emocijas, domas un uzvedību, saskaroties ar dažādiem ikdienas kārdinājumiem un impulsiem.