• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Siliņa: Filmu nozare var paļauties, ka finansēšanas noteikumi šogad nemainīsies

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 21:57, 22.04.2024


Filmu nozare var paļauties, ka finansēšanas noteikumi šogad nemainīsies, šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).



"Filmu nozarei būs būt un turpināties," uzsvēra Siliņa norādot, ka šogad finansēšanas sistēma paliek "pa vecam" un ka Latvijā var gaidīt gan straumēšanas platformas "Netflix" un citu darbu tapšanu šajā jomā.

Premjerministre akcentēja, ka tādējādi tiek atbalstīta Latvijā nozīmīga uzņēmējdarbība, kas palīdz arī valsts tēlam ārvalstīs.

Gadījumā, ja esošais mehānisms vairs netiktu vērtēts kā elastīgs, tad tālākā nākotnē, iespējams, varētu veidot kādu finansēšanas fondu, pauda Ministru prezidente.

Kā ziņots, filmu nozare var būt mierīga, jo atbalsta programma turpināsies tāda pati kā līdz šim, pirms nedēļas pēc koalīcijas sanāksmes pauda arī ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS), kura pārraudzībā ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), kas uzrauga īpašu atbalsta programmu ārvalstu kino ražotājiem, kas izvēlas filmas un seriālus uzņemt Latvijā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš bija vēstījis, ka ir apdraudēta ārvalstu kino uzņemšana Latvijā, jo Finanšu ministrija (FM) vēlas mainīt nosacījumus atbalsta sistēmai.

Pēc pagājušās nedēļas koalīcijas sanāksmes Valainis sacīja, ka visas domstarpības ir izrunātas ar FM un atbalsta sistēma nemainīsies. "Mēs joprojām būsim pievilcīgākais galamērķis filmu industrijai reģionā, par ko mēs ilgus gadus esam cīnījušiem, un tā arī to turpināsim," uzsvēra politiķis.

Kā ziņots, Eiropā daudzās valstīs ir radītas īpašas atbalsta programmas, kas filmu veidotājiem jau pēc filmēšanas beigām ļauj atgūt daļu no iztērētās naudas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa šodien sāks pildīt ārlietu ministra pienākumus

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien uz laiku sāks pildīt ārlietu ministra pienākumus, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta pārstāve Santa Jirgensone.

Sabiedrība Šonedēļ, visticamāk, Saeimā netiks lemts par ārlietu ministra kandidātu

Šonedēļ par gaidāmo ārlietu ministra amata kandidātu Saeimā, visticamāk, vēl netiks lemts, pēc koalīcijas sanāksmes apliecināja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Siliņa nākamnedēļ tiksies ar Vācijas kancleru Šolcu

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) trešdien, 27.martā, dosies darba vizītē uz Vāciju, kur viņai paredzēta divpusēja tikšanās ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu, informēja Valsts kancelejā.