• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas Čehova teātris piedāvā studijas jaunajiem talantiem (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 14:16, 10.02.2024


Tas ļaus iegūt ne tikai jaunas iespējamās nākotnes profesijas pamata iemaņas, bet arī attīstīs prasmes un pārliecību.


Bērnu lugas "Dr. Aikasap" avangardiska interpretācija.

Atlase uz Rīgas Mihaila Čehova krievu teātra Studijas nodarbību ciklu norisināsies līdz 24.februārim, informēja teātra pārstāve Agnese Rozentāle. Savu darbību atjaunojusi "Čehova teātra studija". Teātra studiju bērniem un jauniešiem Čehova teātris atklāja 2018.gadā ar nosaukumu "Izaicinājums", tā darbojās divus gadus, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tās darbība bijā jāpārtrauc. Saņemot jautājumus par iespēju apmeklēt teātra bērnu un jauniešu studiju, šogad Čehova teātris nolēmis atjaunot studijas programmu, kas ļaus iepazīt un apgūt skatuves mākslas svarīgākos elementus.

Tas ļaus iegūt ne tikai jaunas iespējamās nākotnes profesijas pamata iemaņas, bet arī attīstīs prasmes un pārliecību, kas noderēs ikdienas komunikācijā un saskarsmē, savu piedāvājumu reklamē teātris. Studiju programmā ir ieplānotas vairākas disciplīnas: aktiermeistarība, skatuves runa, vokāls, skatuves kustība.

Katrai disciplīnai ir paredzētas vismaz divas akadēmiskās stundas nedēļā. Nodarbības notiks Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa muzejā katru sestdienu no 2.marta līdz 25.maijam. Plānots, ka nodarbības notiks no plkst.10 līdz 16. Šī gada pavasara kurss ir paredzēts bērniem vecumā no septiņiem līdz 12 gadiem.

Aktiermeistarības nodarbības pasniegs režisors, Čehova teātra aktieris Vadims Grosmans, skatuves runu - aktrise, "Latvijas Radio 4" raidījumu vadītāja Natālija Sčeglova. Skatuves kustību vadīs Latvijas Sporta deju federācijas pārstāve un vairākkārtēja Latvijas čempione sporta dejās, "TV3" šova "Dejo ar zvaigzni 2022" uzvarētāja Liza Manija.

Savukārt klasisko deju varēs apgūt pie pedagoga, horeogrāfa, Čehova teātra skatuves kustības trenera Artūra Skuteļska. Vokālās nodarbības vadīs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāja, džeza dziedātāja, komponiste un pasniedzēja Evilena Protektore.

Vasarā Čehova teātris plāno izsludināt pieteikšanos studijai divām vecuma grupām - no septiņiem līdz 12 un no 13 līdz 17 gadus veciem bērniem un jauniešiem. Nodarbības abām grupām plānots uzsākt 2024.gada septembrī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rīdziniekus priecēs koncertprogrammas Vērmanes dārzā un Dzegužkalnā (+VIDEO)

Latvijas Radio bigbends, grupa "Menuets", Rīgas Doma kora skola un citas zvaigznes.

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Lasiet arī

Sabiedrība Par teju 30% pieaudzis ārvalstu studentu pieteikumu skaits LU

Studijām Latvijas Universitātē (LU) 2024./2025.akadēmiskajā gadā saņemti par teju 30% vairāk ārvalstu studentu pieteikumu nekā pērn, informēja universitāte.

Interesanti fakti No Rīgas pludmalēm siltākais ūdens joprojām ir Bābelīša ezerā

No Rīgas oficiālajām pludmalēm vissiltākais ūdens joprojām ir Bābelīša ezerā, liecina Pašvaldības policijas apkopotā informācija.

Kriminālziņas Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.