• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Puzikovam piespriež naudas sodu 6200 eiro apmērā. Par ko?

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 14:36, 09.01.2024


Rīgas pilsētas tiesa pērnā gada beigās "dziedošajam policistam" Nikolajam Puzikovam par neizpaužamu ziņu izpaušanu piespriedusi naudas sodu 6200 eiro apmērā.



Puzikovs apsūdzēts pēc Krimināllikuma 329.panta, proti par tādu neizpaužamu ziņu, kas nav konfidenciāla, slepena vai sevišķi slepena informācija, izpaušanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona, kura bijusi brīdināta par ziņu neizpaušanu vai kura saskaņā ar likumu ir atbildīga par ziņu glabāšanu.

Par šādu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Iekšējās drošības birojs (IDB) iepriekš rosināja sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas reģiona pārvaldes teritoriālās struktūrvienības amatpersonu Puzikovu par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu privātpersonai.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā IDB noskaidroja, ka Puzikovs, izmantojot dienesta pienākumu pildīšanai paredzētās informācijas sistēmas, ieguva informāciju par paziņas atrašanos meklēšanā kādā policijas lietvedībā esošā kriminālprocesā un iegūto informāciju izpauda minētajai privātpersonai. Informācijas izpaušanas rezultātā tika apgrūtināta pierādījumu iegūšana kriminālprocesa mērķu sasniegšanai.

Puzikovam saistībā ar notikušo ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp, uz laiku aizliegums pildīt noteikta amata pienākumus.

Iepriekš laikraksts "Latvijas Avīze" vēstīja, ka Puzikovs kādam reperim atklājis, ka viņš izsludināts meklēšanā. Pēc "Latvijas Avīzes" ziņām, šovbiznesā strādājošajam vīrietim "pašam vien zināmu apsvērumu dēļ" bija radušās aizdomas, ka viņš varētu būt izsludināts policijas meklēšanā, tāpēc viņš vērsies pēc palīdzības pie Puzikova, kurš, lai izpalīdzētu reperim, izmantojot sev pieejamās datubāzes, pārliecinājies, ka tā tiešām ir, un informējis viņu par to, tādējādi dodot iespēju sagatavoties procesuālajām darbībām, lai advokāta pavadībā pats ierastos pie izmeklētāja uz nopratināšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Kultūra Latviešu dziedātājs Kanters ar draugu palīdzību gatavo jaunu albumu (+VIDEO)

"Mēs savā ikdienā skrienam un reizēm piemirstam, ko no dzīves vēlamies".

Kultūra Eirovīzijā uzvar Šveice; Dons - 16.vietā

Latvijas pārstāvis dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ("Neīsts") starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16.vietā, bet Zviedrijas pilsētā Malme sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Šveici pārstāvošais dziedātājs Nemo (pilnā vārdā Nemo Metlers) ar dziesmu "The Code" ("Kods"), kopā iegūstot 591 punktu.

Kultūra Dziedātājs Dons pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Dziedātājs Dons šovakar pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru, informēja projekta "Eirovīzijas dziesmu konkurss 2024" komunikācijas vadītājs Edgars Bāliņš.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs

Valsts policijai (VP) par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs, noskaidroja aģentūra LETA.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Kriminālziņas Policija sākusi pārbaudi par Ukrainas neatkarības ielas plāksnes sabojāšanu

Policijā aprīļa beigās reģistrēts Latvijas Ārlietu ministrijas iesniegums par iespējamu mantas bojāšanu Krievijas vēstniecībai, tāpēc sākta resoriskā pārbaude.

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.