• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jelgavā norisināsies ledus skulptūru festivāls

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 20:46, 17.12.2023


Sākusies biļešu tirdzniecība uz Starptautisko Ledus skulptūru festivālu Jelgavā, kurš norisināsies no 2.februāra līdz 4.februārim.


Foto: LETA

Šogad savu unikālo skatījumu uz pasaules dārgumiem, izmantojot ledus tēlniecību, Jāņa Čakstes bulvārī, Pasta salā un brīvdabas koncertzālē "Mītava" parādīs 32 profesionāli tēlnieki no 11 valstīm - Ukrainas, Indonēzijas, Argentīnas, Latvijas, Nīderlandes, Lietuvas, Igaunijas, Čehijas, Mongolijas, Apvienotās Karalistes (UK) un Spānijas.

Festivālā tiks radītas 45 konkursa skulptūras, bet kopumā būs apskatāmi vairāk nekā 60 ledus objekti. Jelgavas kultūras nama kasē un "Biļešu paradīzē" ir sākusies festivāla biļešu tirdzniecība.

Pašvaldības iestāde "Kultūra" informē, ka 2.februārī pasākuma teritorija būs atvērta no plkst.18 līdz 22, kad tiks svinīgi atklāts festivāls, apbalvoti konkursa laureāti, apmeklētāji varēs vērot uguns šovu, skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumus, uzstāsies "Triānas parks" un "Musiqq".

Savukārt 3.februārī un 4.februārī ieeja festivālā būs no plkst.10 līdz plkst.22. Šajās dienās apmeklētāji varēs vērot, kā ledus pārtop mākslas darbos aizraujošos skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumu dueļos.

3.februārī dienas pirmajā pusē bērnus izklaidēs Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris, Liepājas ceļojošais cirks "Beztemata" un SIA "Jogitas pasākumi", savukārt koncertaģentūra "Bravissimo" piedāvās koncertšovu bērniem. Vakarā uz skatuves kāps pašmāju un Lietuvas mūzikas zvaigznes - "Latgalīšu reps", "AC/DC project" (Lietuva) un Aija Andrejeva.

4.februārī apmeklētājus sagaidīs rotaļu izrādes visai ģimenei no Jelgavas jaunā teātra, Liepājas ceļojošā cirka "Beztemata" un "Jogitas pasākumiem". Vakara programmā - populāras pašmāju mūzikas grupas "Patrisha", "Labvēlīgais tips" un viesi no Lietuvas - "Jonis".

Iegādājoties ieejas biļeti, tā būs derīga jebkurā no pasākuma datumiem vienreizējai ieejai. Atkārtota atgriešanās festivāla teritorijā iespējama tikai vienas dienas ietvaros, uzrādot kontroles zīmodziņu.

Starptautisko ledus skulptūru festivālu rīko Jelgavas pilsēta un iestāde "Kultūra".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Balvu novada folkloras kopa «‎Upīte» radīja hitu «Žīguļi» (+VIDEO)

"Apzinātas vairāk kā 200 dziesmas un šķiet, ka vēl nav redzamas beigas".

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Kultūra Latviešu reperim palīgā nāca mākslīgais intelekts

Esiet uzmanīgi, dziesmas satur neķītru valodu.

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Lasiet arī

Veselība Kā izdzīvot ziemu bez traumām, konsultē speciālists (+VIDEO)

Vispirms vajadzētu parūpēties par savas mājas slieksni, lieveni, celiņu līdz ielai.

Sabiedrība Sniega un ledus katastrofa Rīgā turpinās, iestādes vaino uzņēmējus (+VIDEO)

Izrādās, ka par ielu tīrīšanu Rīgā atbild trešās puses.

Sabiedrība Dažās upēs pazeminās ūdens līmenis

Atgriežoties salam, šīs nedēļas nogalē vairākās upēs sākusies ūdens līmeņa pazemināšanās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kultūra Nākamnedēļ tiks atklāts Kurzemes lielākais mūzikas festivāls (+VIDEO)

Tiks atskaņoti skaņdarbi, kas tiks telpiskoti ap klausītājiem izvietotā 8 skaļruņu akustiskā sistēmā.