• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LNB izdevusi grāmatu par Rīgas parkiem cauri dažādiem laikiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 12:25, 19.11.2023


Kultūrtelpā "Smilga" 23.novembrī plkst.18 ar dizaineru un arhitektu sarunām atvērs Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) izdoto grāmatu "No Arkādijas līdz Marsam", kas stāsta par Rīgas parkiem cauri dažādiem laikiem.


Foto: LETA

Grāmatā ietverti LNB izstādes "No Arkādijas līdz Marsam" materiāli - unikāli parku vēsturiskie plāni no LNB Reto grāmatu un rokrakstu krājuma, kā arī pilsētas zaļās zonas fotogrāfijas no dažādām atmiņas institūcijām. To papildina četru autoru - Kristas Burānes, Ilutas Dauškanes, Gundegas Laiviņas un Venta Vīnberga - speciāli grāmatai tapušās esejas.

Grāmatas un izstādes centrā ir unikālā Rīgas dārzu un parku tresta kolekcija no LNB krājuma, kas ietver pilsētplānotāja Georga Kūfalta, daiļdārznieka Andreja Zeidaka un citu parku autoru oriģinālos plānojumus. Grāmatā ietverti arī Uzvaras parka agrākie plāni.

Rādot parku vēsturi, grāmata aktualizē jautājumu, kāda būs zaļās zonas nākotne klimata krīzes, politiskās un sociālas nestabilitātes laikos. Izdevumā ietvertas četru autoru esejas, kas skata dzīvi parkos no dažādām mūsdienu perspektīvām.

Grāmatas atvēršanas pasākums "No arsēna līdz neonam" notiks kultūrtelpā "Smilga" 23.novembrī plkst.18 kā arhitektu un dizaineru diskusiju vakars, kur katram runātājam būs dotas septiņas minūtes un septiņi attēli. Iezīmējot zaļās krāsas vēsturi un daudzveidīgās nokrāsas, radošo sarunu centrā būs ilgtspēja un radošās prakses, kas pievēršas klimata izmaiņām un citiem ar ekoloģiju un nākotni saistītiem jautājumiem.

Grāmata drukāta "Jelgavas tipogrāfijā". Tās tirāža ir 400 eksemplāri, savukārt apjoms - 160 lappuses.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kurzemes kultūras programmā šogad apstiprināti 67 projekti

Kurzemes plānošanas reģiona izsludinātajā Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma" projektu konkursā "Kurzemes kultūras programmā 2024" šogad apstiprināti 67 projekti.

Kultūra Pārdaugavas nākotnes forumā definēs kultūras dzīves attīstību

Pārdaugavas nākotnes forumā plāno definēt Rīgas kreisā krasta kultūras dzīves attīstību, informē "Pārdaugavas kultūras apvienība".

Kultūra 44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums.

Kultūra Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Lasiet arī

Kultūra Ārvalstīs pagājušajā gadā iznākušas 54 Latvijas autoru grāmatas

Ārvalstīs pagājušajā gadā iznākušas 54 Latvijas autoru grāmatas.

Sabiedrība Vairāk nekā 100 organizācijas lūdz pārtraukt grāmatas «Tur lejā» tirdzniecību

Biedrības "Vecāku alianse" iesniegumam Valsts policijai un prokuratūrai pievienojušās 146 organizācijas, kuras aicina izvērtēt tirdzniecībā grāmatnīcās nonākušās izdevniecības "Pētergailis" grāmatas "Tur lejā" atbilstību Latvijas likumiem.

Sabiedrība Pieticīgos mājas apstākļos prezidenta balvu saņēma rakstnieks Bels (+VIDEO)

Vairāk nekā 50 prozas darbu un tulkojumu autors svinēja savu 85. dzimšanas dienu.

Kriminālziņas Gruzijas pilsonim cietumsods par trīs vērtīgu grāmatu izkrāpšanu no LNB

Rīgas pilsētas tiesa ir piespriedusi cietumsodu Gruzijas pilsonim, kurš 2022.gada pavasarī palīdzēja izkrāpt no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) trīs vērtīgas grāmatas, tostarp, Aleksandra Puškina darbu, liecina publiski pieejamais tiesa spriedums.