• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zina visi! Miris superslavenā hita Ca plane pour moi autors Lū Depreiks (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 13:36, 21.09.2023


No dzīves 77 gadu vecumā aizgājis beļģu komponists un dziedātājs Lū Depreiks, kura slavenākā kompozīcija "Ca plane pour moi" 70.gadu beigās kļuva par globālu hitu, bet vēlāk to savā repertuārā iekļāva arī grupa "Red Hot Chili Peppers" un citas zvaigznes.



Depreikam bijušas veselības problēmas, un pēdējā laikā viņš ārstējās Briseles slimnīcā.

Mūziķis no dzīves aizgāja otrdien, vēsta laikraksts "Brussels Times"

1946.gadā Lesinā, Beļģijas Valonijas daļā, dzimušais Depreiks lielu ievērību beļģu mūzikas dzīvē izpelnījās 70. un 80.gados.

Kopš 1963.gada pārdoti aptuveni 20 miljoni Depreika ierakstu, vēsta "Brussels Times". Viņš ir ir viens no komerciāli veiksmīgākajiem beļģu mūzikas māksliniekiem.

"Ca plane pour moi" 1977.gadā Lielbritānijā, Nīderlandē, Rietumvācijā, Austrālijā un Jaunzēlandē nonāca topu pirmajā desmitniekā, bet Francijā un Šveicē - pirmajā vietā. Beļģijā tā sasniedza 11.vietu.

Kaut arī Depreiks dziesmu komponējis un iedziedājis, kā arī bijis tās producents, tā klajā nāca cita beļģu mūziķa Plastika Bertrāna izpildījumā. Atbilstoši vienai versijai tas noticis tāpēc, ka Bertrānam bijis atbilstošāks vizuālais tēls, lai dziesma gūtu komerciālus panākumus.

Jautājums par dziesmas autorību vēlākajos gados tika skatīts tiesās.

Kā vēsta "Brussels Times", singls visā pasaulē pārdots 900 000 eksemplāru un tiek uzskatīts par "pankmūzikas, Jaunā viļņa un popa klasiku".

Dziesmas kaverversijas ierakstījušas arī grupas "Sonic Youth" un "Red Hot Chili Peppers". Tā bija dzirdama "Coca-Cola" reklāmās un tādās filmās kā "The Wolf Of Wall Street" ("Volstrītas vilks") un "Jackass 3.5".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Kultūra Straupē šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki

Straupes Zirgu pastā šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki, aģentūru LETA informē "Straupes tirdziņa" pārstāvji. Vīndaru svētki norisināsies no plkst.11 līdz 15.

Lasiet arī

Kriminālziņas Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.

Sabiedrība Trenē spēju izvērst mobilizācijas centrus

Rīt Nacionālie bruņotie spēki izvērsīs mobilizācijas centrus Rīgā, Saldū, Valmierā, Jēkabpilī un Gulbenē, lai trenētu un pilnveidotu kārtību, kādā krīzes situācijā Latvijas pilsoņi tiek aicināti un iesaukti bruņotajos spēkos.

Ekonomika Jautājuma likmes ir augstas... Asociācijas viedoklis par darbībām ar LMT un Tet

Latvijas Telekomunikāciju asociācija aicina atcerēties ne vien par Telia un valsts maka interesēm, bet paturēt prātā arī Latvijas telekomunikāciju nozares kopējo veselību, valsts drošības jautājumus, attīstības perspektīvu un lietotāju intereses, lai arī turpmāk varam lepoties, ka esam Eiropas priekšpulkā ar jaudīgu nozari, pakalpojumu kvalitāti, tehnoloģiju attīstību un labiem piedāvājumiem.