• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Seņkovs: Gribu dzīvot valstī, kur bagātāks nevar likt mašīnu pie teātra ieejas

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
santa.lv 09:14, 20.09.2023


Kā ziņots, ar izrādi "Spēlēju, dancoju" pagājušajā ceturtdienā tika atklāta Latvijas Nacionālā teātra jaunā sezona. Svinīgajā pieņemšanā izrādes režisors Elmārs Seņkovs, kurš sezonas sākumā kritiski izteicās par teātra direktora maiņu un Kultūras ministrijas rīcību, kā arī atteicās no teātra mākslinieciskā vadītāja vietas, savā uzrunā bija ļoti emocionāls, vēsta žurnāls "Privātā Dzīve".

Foto: LETA

"Esmu ļoti pateicīgs visam teātrim, kas man ir ļoti mīļš," Šī izrāde ir notikums, un es pats personificējos ar Tota lomu. (..) Tā kaut kādā ziņā bija birokrātiska kļūda, kaut kāds iemesls, kas nedeva mums iespēju būt visā līdz galam uzticīgiem mākslinieciskā ziņā. Šī bija domāta kā pirmā, bet diemžēl kādu laiku būs mūsu pēdējā izrāde šajā teātrī.

Es tomēr gribu dzīvot tādā valstī, kur mēs veidojam dialogu – mākslinieki ar politiķiem. Es gribu dzīvot valstī, kur neskatās uz to, ka kāds ir bagātāks un var likt mašīnu pie teātra ieejas.

Nedomāju, ka tas ir pareizi. Domāju, ka visi esam vienādi latvieši, kuri grib celt lielu, stipru nāciju. Bet stipri būsim tad, ja tiks domāts par māksliniekiem," pauda Seņkovs.

Teātra jaunais direktors Māris Vītols par Seņkova vārdiem nebija noskumis: "Mākslinieks un viņa brīvība ir pāri visam. Uzskatu, ka šovakar piedzīvojām radošās brīvības manifestu.

Tas ir jaudīgs mākslas darbs, mākslinieciskā veiksme gan režisoram, gan teātrim. Šis laiks Elmāram Seņkovam prasījis lielu morālo spēku. Esmu centies sniegt viņam atbalstu, kādu vien teātra direktors var sniegt. Ceru, laiks visu saliks savās vietās."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Kultūra Straupē šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki

Straupes Zirgu pastā šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki, aģentūru LETA informē "Straupes tirdziņa" pārstāvji. Vīndaru svētki norisināsies no plkst.11 līdz 15.

Lasiet arī