• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Seņkovs: Gribu dzīvot valstī, kur bagātāks nevar likt mašīnu pie teātra ieejas

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
santa.lv 09:14, 20.09.2023


Kā ziņots, ar izrādi "Spēlēju, dancoju" pagājušajā ceturtdienā tika atklāta Latvijas Nacionālā teātra jaunā sezona. Svinīgajā pieņemšanā izrādes režisors Elmārs Seņkovs, kurš sezonas sākumā kritiski izteicās par teātra direktora maiņu un Kultūras ministrijas rīcību, kā arī atteicās no teātra mākslinieciskā vadītāja vietas, savā uzrunā bija ļoti emocionāls, vēsta žurnāls "Privātā Dzīve".

Foto: LETA

"Esmu ļoti pateicīgs visam teātrim, kas man ir ļoti mīļš," Šī izrāde ir notikums, un es pats personificējos ar Tota lomu. (..) Tā kaut kādā ziņā bija birokrātiska kļūda, kaut kāds iemesls, kas nedeva mums iespēju būt visā līdz galam uzticīgiem mākslinieciskā ziņā. Šī bija domāta kā pirmā, bet diemžēl kādu laiku būs mūsu pēdējā izrāde šajā teātrī.

Es tomēr gribu dzīvot tādā valstī, kur mēs veidojam dialogu – mākslinieki ar politiķiem. Es gribu dzīvot valstī, kur neskatās uz to, ka kāds ir bagātāks un var likt mašīnu pie teātra ieejas.

Nedomāju, ka tas ir pareizi. Domāju, ka visi esam vienādi latvieši, kuri grib celt lielu, stipru nāciju. Bet stipri būsim tad, ja tiks domāts par māksliniekiem," pauda Seņkovs.

Teātra jaunais direktors Māris Vītols par Seņkova vārdiem nebija noskumis: "Mākslinieks un viņa brīvība ir pāri visam. Uzskatu, ka šovakar piedzīvojām radošās brīvības manifestu.

Tas ir jaudīgs mākslas darbs, mākslinieciskā veiksme gan režisoram, gan teātrim. Šis laiks Elmāram Seņkovam prasījis lielu morālo spēku. Esmu centies sniegt viņam atbalstu, kādu vien teātra direktors var sniegt. Ceru, laiks visu saliks savās vietās."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Kultūra Latviešu dziedātājs Kanters ar draugu palīdzību gatavo jaunu albumu (+VIDEO)

"Mēs savā ikdienā skrienam un reizēm piemirstam, ko no dzīves vēlamies".

Kultūra Eirovīzijā uzvar Šveice; Dons - 16.vietā

Latvijas pārstāvis dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ("Neīsts") starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16.vietā, bet Zviedrijas pilsētā Malme sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Šveici pārstāvošais dziedātājs Nemo (pilnā vārdā Nemo Metlers) ar dziesmu "The Code" ("Kods"), kopā iegūstot 591 punktu.

Lasiet arī