Dabas muzejā notiks ikgadējā dāliju izstāde

Kultūra
LETA 07:55, 07.09.2023 0

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā šodien plkst.12 atklās izstādi "Dālijas 2023", kas tapusi sadarbībā ar biedrību "Latvijas dālijas", aģentūru LETA informēja muzejā.

 
Foto: LETA

Apmeklētājus priecēs plaša dāliju šķirņu izvēle, turklāt šogad izstādi bagātinās arī vairākas dāliju šķirnes no Japānas.

Izstādē piedalīsies Latvijas Universitātes Botāniskā dārza dāliju selekcionāre Inese Mellace un dāliju audzētāji un kolekcionāri no visas Latvijas - Aivars Baroniņš, Rita Zaļā, Elīna Zaļā, Evita Puzāne, Helga Ancāne un Rita Ancāne. Draudzības rezultātā ar japāņu selekcionāru Seišu Mijabuči Latvijā ir nonākušas vairākas dāliju šķirnes no Japānas.

Izstādes mērķis ir sniegt izglītojošu un iedvesmojošu pieredzi apmeklētājiem. Katru dienu izstādē būs kāds dāliju eksperts, lai dalītos ar zināšanām, sniegtu praktiskus padomus un ieteikumus par dāliju audzēšanu un kopšanu, kā arī palīdzētu izvēlēties atbilstošākās dāliju šķirnes katram dārzam. Izstādes apmeklētāji varēs nobalsot par, viņuprāt, visskaistāko dāliju šķirni.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Sabiedrība Valmieras novads sācis cīņu pret latvāņiem (+VIDEO)

Invazīvais augs ir izplatījies pustūkstoš hektāru.

Interesanti fakti Astoņās diennaktīs brīvprātīgie izglābuši vairāk nekā 1 200 krupju

Lai arī šogad abinieku migrācija uzsākās netipiski agri, Dabas aizsardzības pārvaldes (pārvalde) kampaņā “Misija-KRUPIS. Izglāb princi!” iesaistījās 149 brīvprātīgie, informēja VS.LV Ilze Reinika, Dabas aizsardzības pārvaldes vecākā komunikācijas speciāliste.

Sabiedrība Pazudis Durbes ligzdas jūras ērglis Hugo

Kopš pagājušās piektdienas vakara pazudis Durbes ligzdas jūras ērglis Hugo, kas uzbūvēja jaunu ligzdu un pirmo sezonu palīdzēja Mildai perēt dienas gaišajā laikā, liecina ieraksti tiešraides ligzdas forumā.

Sabiedrība Valmieras pašvaldība mežu sargās rūpīgāk (+VIDEO)

50% jeb vairāk nekā 147 000 ha no novada teritorijas aizņem mežu platības.