Valmieras 740.dzimšanas dienas svinībās gaidāms plašs koncertu piedāvājums

Kultūra
LETA 19:51, 16.07.2023 0

Valmieras 740.dzimšanas dienas svinībās nākamnedēļ gaidāms plašs koncertu piedāvājums uz dažādām skatuvēm, informēja Valmieras novada pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare.

 

Svētku galvenā skatuve būs pie Valmieras Kultūras centra, kur koncertu piektdien, 21.jūlijā, plkst.20.30 atklās Valmieras "Yamaha" mūzikas skolas ansamblis "Epic Wolf Orchestra", kas sagatavojis īpašu koncertprogrammu, kuras laikā jauniešiem uz skatuves pievienosies gan pieredzējuši, gan arī pavisam jauni mākslinieki no Valmieras.

Plkst.21.30 uzstāsies dziedātājs Intars Busulis un "Abonementa orķestris" gan ar jau zināmām kompozīcijām, gan arī jaunām dziesmām, kas ļaus ieskatīties rudenī gaidāmajā albumā, savukārt plkst.23 uz skatuves kāps grupa "Citi zēni".

Pusnaktī sākies balle, kurā muzicēs grupa "Džentlmeņu špagats", kas pazīstama kā kooperatīvo pasākumu, kāzu un citu godu muzikanti.

Sestdien, 22.jūlijā, plkst.20 varēs klausīties bungu un dūdu mūzikas grupas "Auļi" koncertu, bet plkst.21.30 uzstāsies igauņu mūziķis "NOËP", bet plkst.22.30 uz skatuves kāps rokgrupa "Līvi", kas izpildīs gan savas zelta fonda dziesmas, gan arī pēdējā laikā radītus skaņdarbus.

Pusnaktī sāksies balle kopā ar "funky breaks" un "funk" dīdžeju "dj all-viss".

Uz skatuves Dīvaliņa pļavā piektdien, 21.jūlijā, plkst.20 kāps Keitija Bārbale, kuras debijas albums "Akmens dievs" nominēts divās Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas "Zelta mikrofona 2023" kategorijās, plkst.21.30 muzicēs grupa "Audiokvartāls", bet plkst.23 - grupa "Pienvedēja piedzīvojumi". Plkst.00.30 uz skatuves kāps latviešu reperis, dziedātājs un dziesmu autors Prusax, bet no plkst.01.30 spēlēs "DJ anna b".

Vecpuišu parkā sestdien, 22.jūlijā, no plkst.12 skanēs šlāgermūzika, tautas un pūtēju orķestra mūzika Valmieras Mūzikas skolas mūziķu, Valmieras Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pūtēju orķestra izpildījumā.

Plkst.14.20 Vecpuišu parkā koncertēs 75 mūziķi, kuri pārstāv 13 valstis. Viņi visi satikās Vīlandes folkloras festivāla starptautiskajā nometnē "ETHNO Estonia". Plkst.18 koncertēs grupa "Sestā jūdze", plkst.19.30 - ansamblis "Ziņģes brāļi", bet plkst.21 - grupa "Zeļļi".

Savukārt svētdien, 23.jūlijā, no plkst.11 Vecpuišu parkā būs svētku pikniks, kura muzikālo noformējumu radīs popgrupa "Smaidiņi", "SDK Gauja FIX", "Atvasara", "Švunkas" un "Džambulaja".

Ziloņu ielā koncerti notiks jau darba nedēļā. Otrdien, 18.jūlijā no plkst.18 tur uzstāsies mūzikas entuziasti, kuri pieteicās brīvā mikrofona skatuvei, bet trešdien, 19.jūlijā būs vinila mūzikas vakars ar dīdžejiem Kalvi Amantovu un Kārli Zariņu. Ceturtdien, 20.jūlijā no plkst.21 Ziloņu ielā uzstāsies Mikus Frišfelds, bet sestdien, 22.jūlijā plkst.14 varēs satikt mūziķi Martu Grigali, kura uzstāsies kopā ar ģitāristu Dmitriju Tarasovu.

Restorāna "Akustika" koncertzālē 22.jūlijā plkst.16 skanēs koncerts "Valmieras mirdzums mūzikā". Uzstāsies komponists, "Goda valmierietis 2020" Arturs Maskats un Valmieras Mūzikas skolas ģitārmācības pedagogs, kurš studē Kompozīcijas studiju programmā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Renārs Veličko. Gan Veličko kompozīcijas, gan citus skaņdarbus izpildīs Valmieras Mūzikas skolas absolvente, koklētāja Katrīna Mačuka.

Ceturtdien, 20.jūlijā, koncertierakstā brīvdabā - pie kino "Gaisma" un Rīgas ielas posmā pretī kinoteātrim - no plkst.22 uzstāsies vijolnieks un diriģents Andrē Rjē un viņa Johana Štrausa orķestris. No plkst.22. līdz plkst.1 varēs skatīties muzikālu filmu, Andrē Rjē koncertu Māstrihtā, "Laimīgie laiki ir atgriezušies".

Sestdienā, 22.jūlijā, no plkst.9 valmieriešiem un viesiem pamosties palīdzēs Valmieras Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pūtēju orķestris. Viņu skatuve būs uz riteņiem, piestājot dažādās vietās Valmierā.

Svētku izskaņā, svētdien, 23.jūlijā, plkst.15 pie Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas būs pielūgsmes un slavēšanas norise, kristīgās dziesmas dziedās Krimuldas luterāņu draudzes mūziķis un komponists Aivars Lapšāns ar ģimeni, Valmieras luterāņu draudzes pielūgsmes un slavēšanas grupa "Savs laiks" un Valmieras baptistu draudzes mūziķi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.