• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Neaizmirstama vecmeitu ballīte - 9 aktivitātes un 8 spēles ballītei

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 10:08, 26.06.2023


Vecmeitu ballīte, viennozīmīgi, ir svētki, ko gaida gan topošā sieva, gan arī viņas draudzenes. Tā ir īpaša diena, kad svinēt draudzību un jauna dzīves posma sākumu. Kā padarīt šos svētkus neaizmirstamus līgavai un pašām organizatorēm? Lasi šajā rakstā labākās spēles ballītei, kā arī uzzini noderīgus padomus!



Kā radās vecmeitu ballīte?

Vecmeitu ballītes tradīcija aizsākās vairākus gadsimtus atpakaļ. Tomēr mūsdienīga vecmeitu ballītes koncepcija, kādu mēs to pazīstam šodien, radās pagājušā gadsimta 60. gados, laika gaitā attīstoties.

Vēsturiski vecpuišu un vecmeitu ballīte bija divi, dažādi un atsevišķi notikumi. Vecpuišu ballīte, kas tika organizēta līgavainim, aizsākusies senajā Spartā, kur karavīri rīkoja vakariņas par godu līgavainim nakti pirms viņa kāzām. Šī tradīcija turpinājās gadu gaitā, ietverot nakts uzdzīvi un svinības ar vīriešu kārtas pārstāvjiem.

Koncepcija par vecmeitu ballīti, kas īpaši paredzēta topošajai līgavai, ieguva popularitāti pagājušā gadsimta 60. un 70. gados. To ietekmēja feministu kustība un vēlme sievietēm rīkot savas pirmskāzu svinības. Vecmeitu ballīte sniedza iespēju līgavai un viņas draudzenēm pulcēties un svinēt savu gaidāmo laulību tādā veidā, kas atspoguļoja tradicionālo vecpuišu ballīti. Ir svarīgi atzīmēt, ka vecmeitu ballīšu tradīcijas dažādās kultūrās un valstīs atšķiras. Lai gan daudzviet tiek ievērotas Rietumu stila svinības, citiem ir savas unikālas paražas, kas saistītas ar pirmskāzu rituāliem.



Sākotnējais koncepts

Sākotnēji vecmeitu ballīte bija samērā pieklājīgs pasākums, kurā tika ieturētas vakariņas vai tējas dzeršanas rituāli, kā arī saviesīgas sarunas. Tomēr laika gaitā vecmeitu ballīte ir kļuvusi piedzīvojumiem bagātāka, līgavām un viņu draudzenēm meklējot unikālu un aizraujošu pieredzi.

Ierastas vecmeitu ballītes aktivitātes ir:

  • SPA apmeklējums;

  • izbrauciens ar jahtu;

  • dejošanas meistarklase;

  • naktsklubu apmeklējums u.c.

Tāpat tiek atrastas arī dažādas spēles ballītei, lai pasākums būtu tematiskāks un interesantāks.

Vecmeitu ballīte tiek uzskatīta par iespēju topošajai līgavai atpūsties un izklaidēties kopā ar tuvākajiem draugiem pirms laulības dzīves uzsākšanas. Tā ir diena, kad svinēt viņas neprecētās dzīves beigas un jaunas dzīves nodaļas sākumu. Šīs ballītes parasti ietver arī spēles ballītei, dāvanas, dekorācijas, uzkodas, dzērienus un citas lietas.



Mūsdienu tendences

Pēdējos gados pieaug tendence, kad līgava un viņas draudzenes dodas svinēt šo dienu uz citu pilsētu vai pat citu valsti. Šie braucieni parasti notiek nedēļas nogalē, sniedzot iespēju radīt paliekošas atmiņas un daudz skaistu mirkļu.

Kopumā vecmeitu ballīšu vēsture atspoguļo arī pārmaiņas sabiedrībā. No pirmsākumiem, kad vecmeitu ballīte bija klusa sanākšana, līdz ekstravagantajām un daudzveidīgajām ballītēm, kuras redzam mūsdienās. Šobrīd svinību norisei nav robežu un katrs var atrast labākās spēles ballītei, piemērotākās lokācijas un aktivitātes, padarot šo dienu patiesi īpašu.

8 interesantas spēles ballītei

Vecmeitu ballīte ir diena, kad sagatavot līgavu topošajai sievas dzīvei. Sarūpējiet vairākas tematiskas spēles ballītei, lai padarītu pasākumu jautrāku!

Spēles ballītei, ko vērts noorganizēt par godu vecmeitu ballītei!

  1. Kāzu bingo - izveidojiet bingo kartītes ierastos skaitļus, aizstājot ar kāzām saistītām ikonām vai frāzēm. Kad līgava atver savas kartītes, viesi savās kartītēs atzīmē atbilstošos kvadrātus. Pirmā persona, kas iegūst līniju vai aizpilda visu karti, laimē balvu.

  2. Cik labi jūs pazīstat līgavu - sagatavojiet jautājumu sarakstu par līgavas interesēm, ieradumiem vai smieklīgiem atgadījumiem. Lūdziet viesiem atbildēt uz jautājumiem, savas atbildes uzrakstot uz lapiņas. Pēc tam salīdziniet atbildes ar līgavas atbildēm. Uzvar draudzene, kura ir visvairāk jautājumus atbildējusi pareizi.

  3. Apakšveļas spēle - palūdziet katrai ballītes viešņai atnest līgavai apakšveļu, viņai nezinot, kurš kuru atnesis. Pēc tam līgavai ir jāuzmin, kurš viņai uzdāvināja katru no tām. Kad līgava ir atbildējusi pareizi, tai personai jāpaskaidro, kādēļ viņa izvēlējās tieši šādu apakšveļu. Tās var būt jautras un dažreiz pat sarkt izraisošas spēles ballītei.

  4. Wedding Pictionary - līdzīgi kā klasiskajā Pictionary spēlē, sadaliet viesus komandās. Katra komanda uz lielas lapas pārmaiņus zīmē ar kāzām saistītus vārdus vai frāzes, kamēr viņu komandas biedri mēģina uzminēt, ko viņa zīmē. Uzvar komanda, kas pareizi atminējusi visvairāk vārdu.

  5. Buča līgavainim - piekariet līgavaiņa attēlu (vēlams lielāka formāta) un pašas uzkrāsojiet lūpas. Ja iespējams, katrai savu lūpu krāsas toni. Aizsietām acīm pārmaiņus mēģiniet nobučot attēlu pēc iespējas tuvāk līgavaiņa lūpām. Uzvar meitene ar visprecīzāko vai smieklīgāko skūpstu.

  6. Kāzu kleita no tualetes papīra - sadalieties komandās un iedodiet katrai komandai vienādu skaitu tualetes papīra ruļļus. Noteiktā laika periodā katrai komandai ir jāizveido kāzu kleitu, izmantojot tikai tualetes papīru. Kad laiks ir pagājis, katra komanda prezentē savu veikumu. Līgava izvēlas, kurš kleitas dizains viņai šķiet vislabākais.

  7. Divas patiesības un meli - ļoti klasiskas spēles ballītei, lai labāk viens otru iepazītu. Katrs viesis pēc kārtas dalās ar diviem patiesiem apgalvojumiem un vienu nepatiesu apgalvojumu par sevi. Pārējiem viesiem ir jāuzmin, kurš apgalvojums ir meli. Tas ir jautrs veids, kā uzzināt interesantus faktus vienam par otru un pārbaudīt, cik labi viens otru pazīstat.

  8. Uzminiet slavenību pāri - sagatavojiet slavenu cilvēku pāru sarakstu un katram viesim iedodiet pildspalvu un papīru. Izlasiet vienas slavenības vārdus un lūdziet viesiem pierakstīt tā cilvēka partneru vārdu. Uzvar viesis, kurš visvairāk ir atbildējis pareizi.

Spēles ballītei ir veids, kā aizpildīt brīvo laiku un padarīt atmosfēru brīvāku. Spēļu norisi filmējiet, lai vēlāk būtu video, kurus pārskatot, gribēsies pasmaidīt un atkal pārrunāt tajā dienā piedzīvoto. Tomēr spēles ballītei nav vienīgais, par ko padomāt!



TOP aktivitātes vecmeitu ballītei

Organizējot vecmeitu ballīti, viens no lielākajiem jautājumiem, ko nākas apspriest, ir aktivitātes. Lai arī nevajadzētu aizrauties ar pārlieku saspīlētu dienas grafiku, tomēr vēlamas vismaz 2 līdz 4 aktivitātes.

Lūk, vairākas vecmeitu ballīšu aktivitāšu idejas, ko vērts apspriest!

  1. Mazais nedēļas nogales ceļojums - jau rakstījām, ka šī ir viena no pēdējā laika tendencēm. Kāpēc gan visām neaizdoties mazā ceļojumā, piemēram, uz Parīzi, Berlīni vai Prāgu? Labs galamērķis var būt arī mūsu kaimiņvalstis - Tallina un Viļņa.

  2. SPA rituāls - topošā sieviņa ir pelnījusi sevis palutināšanu un nesteidzīgu atpūtu, tāpēc dodieties uz SPA! Visas varat veldzēties baseinā un pirtīs, bet savai draudzenei kā pārsteigumu sarūpēt masāžu vai sejas procedūru.

  3. Brauciens ar elektrokartingiem - ļaujieties adrenalīnam un pierādiet savas braukšanas prasmes trasē! Izvēlieties elektrokartingus nevis ierastos benzīna braucamos, jo tie neizdala indīgas un smirdīgas gāzes, ir dabai draudzīgāki, turklāt trase ir iekštelpās, tādēļ nebūs jāuztraucas par laikapstākļiem. Foršu atpūtu elektrokartingos jums palīdzēs sarūpēt kartinga trase “GUNSnLASERS”, kas atrodas Rīgā, Mārkalnes ielā 10.

  4. Lāzerpeintbols - sportiska un aizraujoša aktivitāte, kas ir lieliski piemērota meiteņu kompānijai, jo trāpījums nav sāpīgs un neatstāj zilumus. Esiet aktīvas un izvēlieties lāzertagu! Rīgā populārākais lāzerpeintbola parks ir “GUNSnLASERS”. Trases atrodas trīs dažādās lokācijās Rīgā un spēle var notikt gan iekštelpās, gan arī ārā.

  5. Pludmales diena - ja vecmeitu ballīte notiek vasaras karstumā, ieplānojiet atpūtu pie jūras ar gardu pikniku, atvēsinošu peldi, sarunām un zvilnēšanu saulītē. Sagatavojiet vairākas spēles ballītei!

  6. Kokteiļu meistarklase - mācieties pagatavot gardus kokteiļus profesionāla bārmeņa pavadībā! Tā būs ne tikai praktiska darbošanās, bet arī šovs un īsta jautrība. Ar bārmeni varat vienoties, kurš no jums iegādājas visu nepieciešamo kokteiļu pagatavošanai.

  7. Vīna, alus vai sidra ekskursija - atkarībā no tā, kas līgavai garšo labāk, dodieties ekskursijā uz kādu vīna, alus vai sidra darītavu un iepazīstiet dzēriena pagatavošanas nianses. Neaizmirstiet arī par degustāciju!

  8. Karaoke - visdrīzāk, ka arī jūs reiz esat devušās uz kādu Vecrīgas bāru, lai no sirds izdziedātos karaoki. Atgrieziet vecos labos laikus! Ja vairs nav drosmes kāpt uz skatuves un dziedāt publikas priekšā, sarīkojiet koncertu pie kādas mājoklī.

  9. Taro kārtis - vecmeitu ballīte var būt īstais brīdis, kad katrai no jums uzzināt savu nākotni, kādi interesanti notikumi ir gaidāmi. Pirms tam gan derētu katrai paši sevi noskaņot pozitīvi!

Svarīgākais, ko der atcerēties plānojot aktivitātes, ir līgavas būtība, intereses un vēlmes. Šajā dienā it visam ir jābūt viņas gaumē, tāpēc izvēlieties tikai to, kas, galvenokārt, būs saistošs viņai. Pirms uzsāc organizēt vecmeitu ballīti, pajautā viedokli topošajai sievai un noskaidro, ko viņa noteikti nevēlētos šajā dienā piedzīvot. Tas palīdzēs jums izvairīties no nepatīkamiem mirkļiem un liekiem tēriņiem. Vecmeitu ballīte ir par un ap jūsu draudzeni, tādēļ tādām ir jābūt arī spēlēm un aktivitātēm.



Lai vecmeitu ballīte izdotos kā nākas, neatliec organizēšanas darbus uz pēdējo brīdi. Jo sevišķi vasarā pakalpojumu sniedzēji tiek laicīgi rezervēti! Ja arī Tev šis raksts noderēja, dalies ar to savos sociālajos tīklos!


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī