• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šogad pludmales volejbola turnīrs Jūrmalā pulcēs rekordlielu valstu skaitu

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 16:55, 04.06.2023


No 15. līdz 18. jūnijam norisināsies Jūrmalā pasaules līmeņa turnīrs “Beach Pro Tour Challenge Jurmala”. Sacensības šogad pulcēs rekordlielu skaitu komandu no vairāk nekā 35 valstīm. Tajā piedalīsies seši pāri no Latvijas, tostarp sportistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, kuras iekļuvušas jau pamatturnīrā.


Foto: Facebook.

Tāpat kā mūsu hokejistus, kas Latvijai mājās atveda bronzas medaļas, arī Tīnu Graudiņu un Anastasiju Samoilovu atbalsta “OlyBet” Sporta bārs. Varbūt zīmīgi? Turnīru atbalsta arī Jūrmalas dome, “Sixt”, “Magnetic Latvia”, “Red Bull”, Izglītības un Zinātnes Ministrija, “Venden”.

Meitenes pirms pāris dienām izcīnījušas uzvaru CEV Nāciju kausa priekšsacīkstēs, iekļūstot finālturnīrā. Šobrīd arī jau piekto gadu duets startē Ostravas turnīrā, bet kā viens no svarīgākajiem turnīriem, kāsa kasa abas sportistes, vēl ir priekšā - Jūrmalā.

Jāteic, ka pauze starp sacensībām bijusi liela. Iepriekš pēdējās notika aprīļa izskaņā Brazīlijā un kopš tā laika sportistes aizvadījušas aktīvu treniņu procesu. Līdz spēlēm Nāciju kausā apritē mēnesis. Graudiņa un Samoilova šo sezonu aizvada atzīstami. Par to liecina arī šobrīd ieņemtā 6. vieta FIVB pasaules rangā.

“Sniegumu vērtējam ļoti labi. Svarīgi ir būt pēc iespējas augstāk katrā turnīrā, lai varētu krāt punktus olimpiskajam reitingam, tas ir labs rezultāts. Pēc ieguldītā darba treniņu procesā ir laba nojauta, ka savu labāko sniegumu mēs vēl parādīsim un ļoti gribētu, lai tas notiek tieši Jūrmalas turnīrā,” par līdz šim aizvadīto posmu šajā sezonā izteicās Samoilova. Tikmēr Graudiņa papildināja: “Rezultāti ir labi, taču jūtam, ka vēl tikai ieejam savā īstajā spēļu ritmā, jo šogad sacensību kalendārs nav tik blīvs. Turnīri principā notiek vienu reizi mēnesī, tāpēc vēl ir vietas uzlabojumiem. Tiešām ceram, ka treniņos ieguldītā darba augļus varēsim parādīt Jūrmalas turnīrā.”

Duetam jūnijā Latvijā gaidāmi pat divi turnīri. Neskaitot Jūrmalā, viņas būs redzamas klātienē arī Saldū 10. jūnijā notiekošajā “King of the Court Latvija” sērijas šovā.

Graudiņa arī izskaidroja atšķirību starp šiem turnīriem: “Tas ir komerciāls turnīrs ar šova elementiem. Tiek izklaidēta publika, vienlaikus laukumā atrodas vairākas komandas, punkti tiek skaitīti citādi un viss. Reitinga punktu nav, bet ir cīņa par naudas balvām.”

Sportistes atbildējušas par Jūrmalas turnīra nozīmi: “Jūrmalas turnīrs ir svarīgs ne tikai emocionālā ziņā, bet noteikti arī raugoties uz priekšu atlasei uz Parīzes olimpiādi. Tajā būs iespējams iegūt svarīgus reitinga punktus,” tā Graudiņa, kura piebilda: “Patiešām ir ļoti grūti aprakstīt sajūtas, kā ir spēlēt stadionā, kur pilnīgi katrs cilvēks ir par mums. Tā ir liela pacilātības sajūta un dzen mūs uz priekšu. Tāpēc ar nepacietību gaidām šo notikumu!”

Arī Samoilova dalījās savās emocijās: “Jūrmalas turnīru vienmēr gaidām ar siltām sajūtām, jo spēlēt mājās, savu skatītāju priekšā allaž ir saviļņojoši. Ceru, ka būs labi laika apstākļi un uz spēlēm būs atnāks daudz cilvēku, un mēs varēsim priecāties par savu parādīto sniegumu uz korta, un iepriecināt skatītājus tribīnēs.”


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Kultūra Protestētāji pie BBC biroja Londonā aicina boikotēt Eirovīziju

Pie Lielbritānijas raidsabiedrības BBC biroja Londonā ceturtdien notika palestīniešu atbalstītāju demonstrācija, kuras dalībnieki aicināja Lielbritānijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā boikotēt šo konkursu.

Kultūra Daugavpilī apskatāmi vēl divi Marka Rotko oriģināldarbi

Atzīmējot Rotko muzeja 11.dzimšanas dienu, šodien plkst.16 līdzās pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcijai tiks atklāti vēl divi viņa oriģināldarbi, aģentūru LETA informēja Rotko muzeja Mākslas departamenta speciāliste Inita Paegle.

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī aicina jauniešus (VIDEO)

"Iesaistīties, iekļauties un būt noderīgiem kultūras procesos".

Lasiet arī

Sports Graudiņa/Samoilova iekļūst pasaules čempionāta astotdaļfinālā

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova trešdien Meksikā pasaules čempionāta izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā apspēlēja Ķīnas duetu Dunu Dzje/Vanu Faņu un iekļuva astotdaļfinālā.

Sports Graudiņa/Samoilova pasaules čempionātu uzsāk ar uzvaru pār Argentīnas duetu

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova sestdien Tlaskalā pasaules čempionātu sāka ar uzvaru pār Argentīnas duetu Ana Galjaja/Fernanda Pereira.

Sports Jūrmalā tiks noskaidroti Latvijas čempioni pludmales volejbolā

Jūrmalā šodien kļūs zināmi Latvijas čempioni pludmales volejbolā.

Sports Graudiņa/Samoilova "Elite 16" turnīru Šveicē sāk ar uzvaru

Latvijas duets Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova trešdien Šveices pilsētā Gštādē ar uzvaru uzsāka pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elite 16" sērijas turnīru.