Rīgā atklās kampaņu pret viltotu preču iegādi

Kultūra
LETA 09:15, 19.05.2023 0

Rīgas mākslas un mediju tehnikumā šodien plkst.12.00 atklās kampaņu "Esi oriģināls - izvēlies oriģinālu!", informēja kampaņas veidotāju pārstāve Ella Pētermane.

 

Gatavojoties ikgadējai kampaņai, kuras uzdevums ir izglītot sabiedrību par viltojumu negatīvo ietekmi uz veselību, dzīvību, ekonomiku, un vidi, un aicināt izvēlēties oriģinālas preces, Patentu valde sociālajos medijos un sludinājumu portālos īstenoja sociālo eksperimentu, un tā rezultāti tiks publiskoti pasākuma laikā.

Kampaņas atklāšanā piedalīsies Patentu valdes direktors Agris Batalauskis, Valsts ieņēmumu dienesta muitas pārvaldes direktora vietniece Sandra Kārkliņa-Ādmine, Datu valsts inspekcijas direktore Jekaterina Macuka, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baiba Vītoliņa, kā arī Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma direktors Gvido Zilūzis.

Pasākuma laikā tā viesi kopā ar Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma audzēkņiem izspēlēs interaktīvu spēli, lai noskaidrotu viņu zināšanas par viltotām precēm un kā rīkoties tad, ja tādas tiek pārdotas gan tiešsaistes, gan klātienes tirdzniecības vietās.

Patentu valdes direktors Agris Batalauskis norāda, ka ražotāji izmanto arvien modernākas tehnoloģijas, kas nodrošina kvalitatīvāku un ilgtspējīgāku produktu piedāvājumu, taču arī preču viltotāji "nesnauž" un gādā par to, lai viltojumu ir arvien grūtāk atšķirt no oriģināla.

Pēc viņa paustā, to apliecina arī 2022.gadā veiktais Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja pētījums. Saskaņā ar aptaujas datiem 63% respondentu ir diezgan viegli vai ļoti viegli atšķirt legālus un nelegālus fizisko preču avotus, tikmēr 31% joprojām saskaras ar grūtībām šajā jomā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Sotheby's» izsolīs humanoīda robota darinātu portretu

Izsoļu nams "Sotheby's" novembrī Londonā izsolīs angļu matemātiķa Alana Tjūringa portretu, kuru darinājis humanoīds robots.

Kultūra Latviešu reperi ierakstījuši satriecošu albumu (+VIDEO)

Dziesmai iznākusi arī video versija, kas ļaus Singapūras Satīna dalībniekus iepazīt pavism jaunos tēlos.

Kultūra Kultūras mantojuma sarakstā iekļauta jostu un zvejas tīklu darināšana

Nacionālajā Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļauta latviešu tradicionālo jostu un zvejas tīklu darināšana, informē Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC).

Lasiet arī