• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā notiks ceturtais elektroniskās mūzikas festivāls Under

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 07:12, 19.05.2023


Rīgā, Tēraudlietuves ielā 9, šodien un sestdien, 20.maijā, ceturto reizi notiks elektroniskās mūzikas festivāls "Under", informēja pasākuma rīkotāji.



Galvenajiem māksliniekiem "Tiga", "Slam DJs", "Alinka" un "Hard Ton" pievienosies Berlīnes mākslinieki Holgers Zilske un "Radical Softness", kā arī Londonas kluba "Fold" dibinātājs "Voicedrone".

Festivāla pirmā diena ir veltīta elektroniskajiem priekšnesumiem. Šodien plkst.21 vakaru atklās "Zelta mikrofona" nominante "Waterflower". Vēlāk skatuvē kāps vokāliste un producente "Podruga". Kopā ar ģitāristu un producentu Ričardu Daukštu "Podruga" gatavo elektroniskās mūzikas programmu.

Pirms itāļu dueta "Hard Ton" izskanēs rīdzinieku "Queer On Acid" mākslinieciskā programma. Skatuves priekšnesumus noslēgs ventspilnieka Igora Vorobjova sniegums. Viņš ir elektroniskās mūzikas producents un sešus gadus vada mūzikas izdevniecību "Blind Allies".

Savukārt sestdien, 20.maijā, festivāls sāksies no plkst.18. Programma sāksies "Garden" skatuvē, kur spēlēs gan pieredzējušie, gan jaunie Latvijas dīdžeji. Gaidāmi vinila seti no "Nick Ustinov & Jazzy Marky", "Waxid", "Vakru", "Ze Ivarzz". Uzstāsies arī "Kan", "Aizvakardiena", "Adroit", "Din", "Esoniq", "Ideology of Sound", "Elvi Soulsystems" un "Cheh", kurš pārstāv Libānu un Apvienotos Arābu Emirātus, bet patlaban strādā Lietuvā.

Paredzēts, ka plkst.20 atklās skatuves "Under Pressure" un "Under Control". Uz "Under Pressure" skatuves kāps duets "Slam". Viņu mūzikas kompānija "Soma Records" uzsāka darbu 20.gadsimta 90.gadu sākumā, atklājot pasaulei vairākus māksliniekus.

Duetam pievienosies Londonas kluba "Fold" līdzdibinātājs, kurators un rezidents - "Voicedrone". Klubs Londonā tiek uzskatīts par vienu no populārākajām pagrīdes vietām Lielbritānijas galvaspilsētā. Tāpat uzstāsies "DJ Radical Softness", "Merimell", "Ksenia Kamikaza", "DJ Orthodox" no Liepājas, Laima Adelaide no Štutgartes, "LE/RA". Festivāla otrajā dienā uzstāsies arī dīdžeji "E91", "Ikss" un "HP-82".

Uz skatuves "Under Control" kāps kanādiešu dīdžejs "Tiga", Berlīnē dzīvojošā ukraiņu izcelsmes Čikāgas māksliniece un bāra "Panorama" rezidente "Alinka", berlīnietis Holgers Zilske, tehnoprojekts "Smash TV". Festivāla starptautisko programmu papildinās Kauņas kluba "Lizdas" rezidents "Mountak". Latviju pārstāvēs duets "Taran & Lomov", "Lévi", "Crying Skies", "mOZ & Herren Ivo", "Veronika Keris & Grisha Nirgov", kā arī duets "Laiva Maikule".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Kultūra Straupē šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki

Straupes Zirgu pastā šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki, aģentūru LETA informē "Straupes tirdziņa" pārstāvji. Vīndaru svētki norisināsies no plkst.11 līdz 15.

Lasiet arī