• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Līgatnē varēs iepazīt bebru dzīvesveidu

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 00:33, 09.05.2023


Līgatnes dabas takās sestdien, 13.maijā, no plkst.11.00 līdz 15.00 notiks Bebru diena, kuras gaitā dažādas aktivitātes palīdzēs ikvienam interesentam iepazīt bebru dzīvesveidu, informēja Līgatnes dabas taku pārstāve Arta Krūmiņa.


Ilustratīvs foto.

Bebru dienas īpašais viesis būs dzīvnieku pazinējs Ingmārs Līdaka, kurš pasākuma pirmajā stundā aicinās uz sarunu, daloties pieredzē par bebra audzināšanu.

No plkst.12.00 līdz 15.00 varēs aplūkot īpašo ekspozīciju "Pusdienas - ielūdz Bebrs", kā arī varēs iejusties "bebra ādā", pielaikojot cilvēka augumam atbilstošu bebra asti.

Līgatnes dabas takās divi bebri dzīvo kopš pagājušā gada rudens un ir iejutušies un iemācījušies savai sugai tipisku uzvedību un piemērotu ēdienkarti. Līdz šim dzimums bija noteikts tikai Ozijam, bet ar Slovākijas DNS speciālistu palīdzību dzimums tika noteikts arī otram, sauktam par Bobiju. Pasākuma laikā apmeklētāji uzzinās, vai tas ir Bobijs vai Bobija.

Līgatnes dabas takas 13.maijā strādās no plkst.9.00 līdz 19.00. Dalība pasākumā iespējama ar Līgatnes dabas taku ieejas biļetēm. Arī takās esošais "Pankūku namiņš" būs atvērts un apmeklētājiem piedāvās salātus "Bebra gaumē".

Bebrs ir paliela auguma, pasaulē otrs lielākais grauzējs, kas plaši izplatīts Eiropā un visā Latvijā. Pie mums sastopams Eirāzijas bebrs Castor fiber, kas mīt ūdeņainās vietās.

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Līgatnes dabas takās regulāri notiek izglītojoši pasākumi par Latvijā sastopamajiem savvaļas dzīvniekiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī