Latvijas koncerttūrē dosies Rudzinska kvartets un beļģu pianists Kū (+VIDEO)

Kultūra
VS.LV 04:38, 22.04.2023 0

Kuldīgā, Liepājā, Rīgā un Rundālē no 30.aprīļa līdz 5.maijam uzstāsies Latviešu džeza saksofonista Toma Rudzinska kvartets un starptautiski atzītais japāņu izcelsmes beļģu pianists Alekss Kū, informēja pasākuma rīkotāju pārstāvji.

 
Foto: LETA

Kvarteta sastāvā līdzās Rudzinskim un Kū uzstāsies itāļu kontrabasists Igors Spalatī un patlaban Berlīnē dzīvojošais godalgotais latviešu džeza un ritmiskās mūzikas bundzinieks Ivars Arutjunjans.

Kvartets pirmatskaņos džeza un akadēmiskās mūzikas iedvesmotu Rudzinska oriģinālkompozīciju koncertprogrammu par godu Starptautiskajai Džeza dienai, koncertos Kuldīgā un Mazmežotnē būs dzirdami Kū kritiķu slavētā jaunā eksperimentālā solo albuma "Etudes for Piano" jeb "Etīdes klavierēm" pirmatskaņojumi Latvijā.

Paredzēts, ka 30.aprīlī notiks koncerts tiešraidē no Latvijas Radio 3 - "Klasika" studijas par godu Starptautiskajai Džeza dienai, 1.maijā Kuldīgas "Klavins piano" koncertzālē ar dubultkoncertu - Rudzinska kvartets un Kū soloalbuma pirmatskaņojums uz Dāvida Kļaviņa radītajām unikālajām vienstīgu un atvērta korpusa klavierēm "M189".

Gaidāms, ka koncerts notiks arī 2.maijā Liepājas džeza vietā "Pegaza pagalms", 3.maijā ar koncertu un džeza džema sesiju mūziķi uzstāsies Rīgas džeza lokālā "M/Darbnīca".

Savukārt 4.maijā koncerts notiks Tallinas ielas kvartāla 4.maija svinībās ar valsts svētku koncertprogrammu.

5.maijā notiks koncerttūres noslēgums Mazmežotnes muižā ar īpašu divdaļīgu koncertu.

Rudzinskis ir viens no Baltijas vadošajiem džeza saksofonistiem un komponistiem. Starptautisku konkursu laureāts, "Conservatorium van Amsterdam" absolvents, Rudzinskis pārstāv mūsdienu Latvijas džeza mūziķu paaudzi Eiropā.

Līdzās aktīvai koncertdarbībai, izdoti vairāki Mūzikas gada balvai nominēti albumi, ar Rudzinska kvartetu 2015.gadā saņemtas "Zelta mikrofons" nominācijas "Labākā debija" un "Labākais džeza mūzikas albums" par albumu "Abra". Berlīnē ieskaņots mūsdienu džeza bigbenda albums "Space Big Band", kas saņēmis Latvijas un Dānijas Mūzikas gada balvu nominācijas, atskaņots ar bigbendiem Vācijā, Dānijā un Latvijā, iekļauts "Lufthansa" un "Quatar Airlines" lidojumu mūzikas izlasē un "European Jazz Media Chart".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.