• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kaņepes Kultūras centrs nomās ēku Skolas ielā līdz 2041.gada maijam

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 05:33, 10.03.2023


Kaņepes Kultūras centrs (KKC) vienojies ar studentu korporācijas "Fraternitas Lettica" filistru biedrību par ēkas Skolas ielā 15, Rīgā, nomu līdz 2041.gada maijam, informēja SIA "Kultūras centrs" valdes loceklis Kaspars Kondratjuks.



Viņš norāda, ka KKC, kas atrodas vēsturiskajā Jāzepa Mediņa mūzikas skolas ēkā Rīgā, darbojas no 2011.gada, bet vairāk nekā divus gadus bijis slēgts apmeklētājiem, jo veic apjomīgus ēkas renovācijas darbus.

Darbiem ieilgstot, bija nozīmīgi panākt jaunu ilgtermiņa vienošanos ar ēkas īpašniekiem, studentu korporācijas "Fraternitas Lettica" filistru biedrību. Ēkas apsaimniekotājs un attīstītājs ir SIA "Kultūras centrs", bet satura veidotājs - biedrība "Kaņepes Laikmetīgās kultūras centrs" - pazīstami kā KKC, kas ēkā darbosies 18 gadus, līdz 2041.gada maijam.

Kondratjuks akcentē, ka, lai turpinātu attīstīt KKC par radošu organizāciju un notikumu centru, tiek meklēti sadarbības partneri gan bāra un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai, gan kultūras un nevalstiskās organizācijas, kuras vēlētos līdzdarboties ēkā Skolas ielā 15, Rīgā.

"Nesenie piemēri dažādās Latvijas pašvaldībās par to vadītāju autoritāru iesaisti kultūras organizāciju darbībā lieku reizi atgādina par nepieciešamību pēc neatkarīgiem kultūras centriem, kuri nav politiski ietekmējami. Jau sākotnēji "Kaņepe" tika veidota kā kultūru satikšanās vieta, kur tiek realizētas radošu cilvēku idejas. Tagad meklējam organizācijas, biznesus, ar ko sadarboties un apdzīvot burvīgo ēku un dārzu, radot un dalot pakalpojumus, veidotu pasākumus, nepieļaujot satura ietekmēšanu. Patlaban aicinām pieteikties tās organizācijas, kas vēlas piedalīties šādas vietas kopradīšanā," pauž SIA "Kultūras centrs" valdes loceklis.

KKC uzsāka pūļa finansēšanas kampaņu 2021.gada maijā, kurā vairāk nekā 1600 atbalstītāji saziedoja 95 523 eiro, piesaistīja aizņēmumu 250 000 eiro, bet ēkas sliktākā stāvokļa, pandēmijas un kara dēļ izmaksas būtiski palielinājās, tādēļ 2022.gada maijā būvdarbi apstājās.

Ēkas renovācijas pabeigšanai nepieciešami vēl vismaz 200 000 eiro. Pēc Kondratjuka paustā, KKC misija ir veidot regulāru, starpdisciplināru laikmetīgās kultūras programmu, kā arī būt platformai demokrātiju veicinošiem un uz pilsonisku sabiedrību vērstiem pasākumiem. Pēc ēkas renovācijas pieejamā platība palielināsies līdz 762 kvadrātmetriem līdzšinējo 430 vietā, kā arī tiks izbūvēts lifts un ventilācijas sistēma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Kultūra Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dosies tūrē pa Latviju (+VIDEO)

Reinis Suhanovs uzveduma režijas pamatā izmantojis Edvarta Virzas poēmas.