• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Likteņdārzā notiks elektroniskās folka mūzikas koncerts

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 21:15, 21.02.2023


25. februārī plkst. 18.00 Likteņdārza jaunā Saieta namā notiks elektroniskās folka mūzikas dueta ZeMe jeb kokļu pavēlnieces Laimas Jansones un DJ Monsta (Uldis Cīrulis) koncerts. Tas ir pirmais mūsdienu mūzikas koncerts Likteņdārzā, atklājot pērn atklātā Saieta nama Lielo zāli mūzikas pasākumiem, informē pasākuma organizatoru pārstāve Sanita Heinsberga.


Publicitātes foto.

DJ Monsta atzīst: “Pasākums būs mūsu ar Laimu improvizācijas pilna saspēle un ļaus klausītājiem piedzīvot, kā kokle un elektroniskā mūzika veiksmīgi apvienojas, radot neparastu dzīvā izpildījuma pieredzi. Esam radījuši oriģinālkompozīcijas, kam pamats ir meklējams tautas mūzikā. Laima melodijas izpēlēs gan uz elektroiskās, gan akustiskās kokles, savukārt es pievienošu elektronisko instrumentu radīto ritmisko pusi, bet kopā mēs veidosim meditatīvu mūzikas telpu.”

Koncerta īpašais skanējums būs kokles meditatīvo skaņu saspēle ar jaunākajām mūsdienu tehnoloģijām. Dueta ZeMe unikālais koncerts meditatīvās noskaņās saulrieta laikā apvienos mūsdienu elektroniskās mūzikas un tautas mūzikas elementus, ļaujot apmeklētājiem baudīt Likteņdārza publisko pasākumu jaunās ēkas atmosfēru.

Elektroakustiskās mūzikas koncerta apmeklētājus aicina laikus doties uz Likteņdārzu, pirms tam izbaudot skaisto parku un tā piedāvātās izklaides iespējas, piemēram, Skatu terasi, amfiteātri, Latvijas Republikas prezidentu ozolu godasardzi, interaktīvo un izglītojošo objektu Liktens gāte un citas vietas.

Biļetes pieejamas Biļešu serviss.

2022. gada 18. augustā atklātais Saieta nams ir viens no centrālajiem objektiem Likteņdārzā un tas ir jauns kultūras un sabiedriskās dzīves centrs visā Aizkraukles novadā. Projekta autors ir arhitekts Andris Kronbergs un SIA “Arhis Arhitekti”. Ēka telpiski veidota kā kalns vai tilta aizsākums, simboliski atainojot Likteņdārza ideju – no pagātnes uz nākotni. Līdz ar Saieta nama uzbūvēšanu īstenojies Kokneses fonda sen lolots mērķis – radīt modernu un arhitektoniski augstvērtīgu celtni, kas dod iespēju Likteņdārzam darboties visu gadu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.