• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kļaviņas filmu Iļģuciema māsas demonstrēs Eiropas kinofestivālos

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 21:41, 13.01.2023


Režisores Elitas Kļaviņas dokumentālo filmu "Iļģuciema māsas", kas tapusi studijā "Air Productions", šomēnes demonstrēs divos Eiropas kinofestivālos - Triestes festivālā Itālijā un Starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā "Fipadoc" Francijā, informēja filmas veidotāju pārstāve Antra Gaile.


Publicitātes foto.

Viņa pavēstīja, ka Francijas pilsētā Biaricā notiekošais "Fipadoc" ir gada apritē pirmais lielais starptautiskais dokumentālo filmu festivāls, kurā filma "Iļģuciema māsas" piedzīvos Francijas pirmizrādi.

Filma kopā ar deviņām citām dokumentālajām filmām iekļauta programmā "Fokusā Baltijas valstis un Somija". Seanss ar režisores piedalīšanos notiks 22.janvārī.

Savukārt Triestes kinofestivāls ir lielākais Itālijas festivāls no tiem, kuru uzmanības centrā ir Centrāleiropas un Austrumeiropas kino. Triestē "Iļģuciema māsas" piedzīvos Itālijas pirmizrādi un ir vienīgā Latvijas filma no 11 filmām dokumentālo filmu konkursā. Filmas seanss ar režisores Kļaviņas un producentes Gailes piedalīšanos notiks 25.janvārī.

Starp abiem festivālu seansiem filmu "Iļģuciema māsas" 24.janvārī var noskatīties Jaunā Rīgas teātra projektā "Es atgriežos no tālienes", kura pirmajā daļā tāda paša nosaukuma lugas skatuves variantā Kļaviņa atveido galveno lomu, bet otrajā daļā tiek demonstrēta filma.

Tās darbība notiek Iļģuciema sieviešu cietumā, kur ieslodzītās sievietes, teātra studijā kopā ar profesionāliem aktieriem iestudējot Čehova "Trīs māsas", atklāj savus skaudros dzīvesstāstus un runā par cerībām un ilgām pēc cilvēcīgas attieksmes ārpus cietuma mūriem, norādīja Gaile.

Viņa atzīmēja, ka "Iļģuciema māsas" ir aktrises un režisores Kļaviņas otrā pilnmetrāžas dokumentālā filma. Filma "Zorjana Horobraja" bija viņas diplomdarbs Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālajā filmu skolā un ieguva Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps 2019" kā labākā studentu filma.

"Iļģuciema māsu" radošajā komandā ir režisore Kļaviņa, galvenā operatore Baiba Kļava, montāžas režisore Sandra Alksne, skaņu režisors Anrijs Krenbergs, komponists Kārlis Auzāns, producentes Gaile, Līga Gaisa, Kļaviņa.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.