• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pie Rīgas pils izskanēs koncertstāsts - Savējs. Mūsos pašos

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 04:46, 12.11.2022


Ieskandinot Patriotu nedēļu un Valsts prezidenta institūcijas simtgadi, šodien plkst.17 laukumā pie Rīgas pils Latvijas iedzīvotāji ir aicināti apmeklēt koncertstāstu "Savējs. Mūsos pašos", informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Viņa atzīmē, ka koncertā savīsies Latvijas pirmajā simtgadē radīti darbi, dziesmās un video stāstos simboliski atgādinot par laikiem, kad brīva, radoša izpausme tautai bija liegta. Koncerts tiešraidē būs vērojams sabiedrisko mediju portālā "Lsm.lv", bet ierakstā - Latvijas Televīzijas 1.kanālā tās pašas dienas vakarā plkst.22.

Koncertstāsta laikā uz Rīgas pils fasādes tiks izrādīti cauri laikiem aizliegti latviešu autoru mākslas darbi, kas izvēlēti sadarbībā ar vēsturnieku Jāni Kalnaču.

Klausītājus priecēs tādi Latvijas mākslinieki kā Daumants Kalniņš, Jānis Aišpurs, Aija Andrejeva, Intars Busulis, Ieva Kerēvica un Katrīna Paula Felsberga.

Koncertā piedalīsies arī aktieri Arturs Krūzkops, Ieva Segliņa un Klāvs Kristaps Košins, koklētāja Laima Jansone un Rīgas Doma kora skolas Jauktais koris Jurģa Cābuļa vadībā, kā arī Gospeļkoris Unas Stades vadībā. Koncerta pavadošā grupa būs "Cover band" Riharda Jakuško vadībā.

Latgaliešu repere "Ūga" īpaši šim notikumam radījusi jaundarbu "Naida runa", kas vēstīs par katra personisko izvēli būt savējam, kas sākas mūsos pašos.

Koncertstāstu "Savējs. Mūsos pašos" veido režisors Juris Jonelis, dramaturgs Matīss Gricmanis, scenogrāfe, video māksliniece Austra Hauks, tērpu māksliniece Baiba Grīna, gaismu mākslinieks Kristaps Bunga un muzikālais vadītājs Juris Vaivods. Koncerta producents - Rihards Gulbis.

1922.gada 15.februārī Satversmes sapulce pieņēma Latvijas Republikas pamatlikumu - Satversmi. Tā paša gada 14.novembrī Latvijas Republikas 1.Saeima par Valsts prezidentu ievēlēja Jāni Čaksti, liekot pamatu Valsts prezidenta institūcijai Latvijā.

Koncertstāsts "Savējs. Mūsos pašos" noritēs Satversmes un Valsts prezidenta institūcijas simtgades laikā, aicinot cilvēkus pabūt kopā valsts svētku noskaņās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.