Maija beigās visā Latvijā notiks "Baznīcu nakts"

Kultūra
LETA 18:43, 20.02.2022 0

Šogad 28.maijā dievnamos visā Latvijā notiks "Baznīcu nakts" un "Atvērtā baznīcu diena".

 
Foto: LETA

Šogad "Baznīcu nakts" lozungam un tēmai izvēlēti Bībeles vārdi: "Un dari to zināmu saviem bērniem un saviem bērnu bērniem."

Ar šiem vārdiem pasākuma rīkotāji aicina pārdomāt ticības un ar to saistītā vērtību mantojuma uzticēšanu no paaudzes paaudzē, domāt par ģimenes saitēm un draudzes kopības nozīmi.

Līdzās "Baznīcu nakts" pasākumiem rīkotāji aicina draudzes visos novados atsaukties dalībai arī iniciatīvā "Atvērto baznīcu diena", jo dievnama atvērtība sabiedrībai ir viens no kalpošanas misijas veidiem. Šīs iniciatīvas laikā draudzes tiek aicinātas iespēju robežās dievnamus turēt atvērtus jau dienas laikā. "Baznīcu nakts" rīkotāji apzinās, ka daudzviet var būt grūti nodrošināt dievnama atvērtību visu dienu, tādēļ baznīcu dežūrās rosināts iesaistīt ne tikai draudzes cilvēkus, bet arī ļaudis no vietējās apkārtnes vai draudzes draugu loka.

Ņemot vērā Latvijas valdības pieņemto konceptuālo lēmumu, ka no 1.aprīļa varētu atcelt visus pandēmijas ierobežošanas noteikumus, rīkotāji cer, ka "Baznīcu nakts" un "Atvērto baznīcu diena" šogad atkal varēs norisināties bez būtiskiem ierobežojumiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Kultūra Latviešu dziedātājs Kanters ar draugu palīdzību gatavo jaunu albumu (+VIDEO)

"Mēs savā ikdienā skrienam un reizēm piemirstam, ko no dzīves vēlamies".

Kultūra Eirovīzijā uzvar Šveice; Dons - 16.vietā

Latvijas pārstāvis dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ("Neīsts") starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16.vietā, bet Zviedrijas pilsētā Malme sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Šveici pārstāvošais dziedātājs Nemo (pilnā vārdā Nemo Metlers) ar dziesmu "The Code" ("Kods"), kopā iegūstot 591 punktu.

Kultūra Dziedātājs Dons pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Dziedātājs Dons šovakar pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11.kārtas numuru, informēja projekta "Eirovīzijas dziesmu konkurss 2024" komunikācijas vadītājs Edgars Bāliņš.

Lasiet arī

Pasaule Laikraksti: Patriarhs Kirils pirms pusgadsimta Šveicē spiegojis VDK labā

Krievijas pareizticīgo baznīcas patriarhs Kirils, kurš pazīstams kā prezidenta Vladimira Putina atbalstītājs, strādāja Padomju Savienības izlūkdienesta labā pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, kad dzīvoja Šveicē, atsaucoties uz arhīva dokumentiem, vēsta Šveices laikraksti.

Pasaule Pāvests Francisks mudina izbeigt bezjēdzīgo karu Ukrainā

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks sestdien tradicionālajā Ziemassvētku dienas uzrunā "Urbi et orbi" ("Pilsētai un pasaulei") aicināja izbeigt karu Ukrainā, kuru viņš nodēvēja par bezjēdzīgu.

Sabiedrība Ticīgos aicina lūgties par mieru

Sākot no šodienas, 29.novembra, līdz 7.decembrim kustība "Pro Sanctitate" ar novennas palīdzību aicina kopā gatavoties Marijas Bezvainīgās ieņemšanas svētkiem un kopīgi lūgties par mieru, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Romas Katoļu baznīcā.

Sabiedrība Rīgā notiks ekumēnisks aizlūgums par Ukrainas Holodomora upuriem

Nākamnedēļ Rīgā Svētā Pētera baznīcā notiks ekumēnisks aizlūgums "Holodmor 1932-2022", kas būs veltīts PSRS izraisītā Ukrainas Holodomora upuriem un Ukrainas tautai, kas patlaban pretojas Krievijas iebrukumam, aģentūru LETA informēja Latvijas Ukraiņu kongresā.