Aminori mākslas telpā atklāj izstādi par grāmatas Uzzīmē baltu lietu tapšanu

Kultūra
08:51, 29.09.2021 0

No 30.septembra izdevniecības "Aminori" mākslas telpā būs apskatāma izstāde par Andras Manfeldes un Neonillas Medvedevas grāmatas "Uzzīmē baltu lietu" tapšanu.

 
Foto: Aminori

Tā būs izstāde par radošo procesu aizkulisēm, par to, kā mazs punktiņš baltas lapas vidū pārvēršas par burtu, teikumu, stāstu, vēsta izdevniecība. Kā melnbalta līnija apmet loku un doma pārtop zīmējumā, iegūst krāsas un rodas ilustrācija. Par to kā top grāmata!

Autobiogrāfiskos motīvos balstītais miniatūru krājums "Uzzīmē baltu lietu" pie lasītājiem nonāca vasarā. Grāmatu gardēži jau novērtējuši izdevuma emocionālo Manfeldes stāstījumu, smalki niansētās Mevedevas ilustrācijas, kā arī Annas Aizsilnieces oriģinālo dizainu.

Lasītāju grupas "Grāmatu lasītāji - lasītājiem" veidotāja Ilze Ostrovska raksta:

"Grāmata "Uzzīmē baltu lietu" adresēta bērniem, bet izlasīju ar lielu patiku. A. Manfelde var patikt vai nepatikt, bet noteikti nevar noliegt, ka viņa ir velnišķīgi talantīga. Tā spēt sabalansēt emocionālu stāstījumu par gaitām mākslas skolā ar lietišķu informāciju - precīzās proporcijās! To vajag prast! Gan izzinoši, gan interesanti, gan pievilcīgi. Un ilustrācijas? Tās vispār ir meistardarbs - tik precīzi trāpīt vēstījuma tonalitātē! Brīnišķīgā māksliniece Neonilla Medvedeva to ir spējusi! (...) Iespaidi, ko bērns varētu gūt no šīs grāmatas, protams, paliks uz mūžu. Par to nav šaubu."

Izstāde būs apskatāma no 30.septembra līdz 29.oktobrim izdevniecības "Aminori" telpā, Rīgā, K.Valdemāra ielā 69, darba dienās no pl. 11.00 līdz 18.00. Ieeja bez maksas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Kultūra Radīta mobilā lietotne ar vairāk nekā 400 Latvijas Radio audiopasakām

Latvijas Radio ir izstrādājis jaunu mobilo lietotni - "Latvijas Radio pasakas", kur apkopotas vairāk nekā 400 pasakas par visdažādākajām tēmām, informē Latvijas Radio pārstāvji.

Lasiet arī

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.