Liepājā itāļu grafiti mākslinieks OZMO veido sienas gleznojumu

Kultūra
LETA 11:44, 25.07.2021 0

Īstenojot projektu "Ielu mākslas portreti Liepājas ielās", Liepājā ieradies grafiti mākslinieks no Itālijas OZMO, lai veidotu sienas gleznojumu, aģentūru LETA informēja Liepājas pludmales kafejnīcas "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

 
Foto: LETA

Mākslinieks Liepājā viesosies līdz pat jūlija beigām, lai uz vairāk nekā 150 kvadrātmetru (m2) mājas sienas Pasta ielā 24 veidotu jūras, vēja un vilinošās pilsētas simbolisku atainojumu mūsdienīgā izpildījumā, vienlaikus saglabājot OZMO raksturīgās atsauces uz pasaulslaveniem mākslas darbiem un mitoloģiskiem tēliem.

"Lielformāta mākslas darbi pilsētvidē ir strauji augoša mākslas izpausme visā pasaulē, kas augsta līmeņa sniegumu padara pieejamu ikvienam un ļauj mākslai kļūt par katra garāmgājēja ikdienu, ne tikai galeriju ekskluzīvu preci," savu ideju īstenot šāda veida projektu skaidro tā autors Alberts.

Viņš skaidroja, ka šajā projektā līdz šī gada rudenim taps trīs darbi, kas papildinās pilsētas tūrisma objektu karti un piedāvās kvalitatīvu mūru mākslu. "Ļoti ceru, ka veiksmīgi uzsāktā iniciatīva reiz pāraugs ikgadējā mūru mākslas festivālā," piebilda Alberts.

OZMO ir itāļu mākslinieks, kurš savu radošo darbību sāka, veidojot komiksus, bet drīz vien pievērsās rakstniecībai un gleznošanai. 2001.gadā viņš iestājās Florences vizuālās mākslas akadēmijā Milānā, aizsākot sadarbību ar pasaules lielākajām mākslas galerijām. Neilgi pēc tam, pieņemot segvārdu OZMO, kļuva pazīstams iespaidīgo sienu gleznojumu dēļ.

Projekts "Ielu mākslas portreti Liepājas ielās" tapis ar Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu un Liepājas pludmales bāra "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzfinansējumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Lasiet arī

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.