Katlapa balvu saņem aktrise Lāsma Kugrēna un režisors Edmunds Freibergs

Kultūra
LETA 22:52, 15.06.2021 0

Šogad Žaņa Katlapa balva pasniegta aktrisei Lāsmai Kugrēnai un režisoram, aktierim un pedagogam Edmundam Freibergam, informēja pasākuma rīkotāji.

 
Foto: LETA

Katlapa balva no 2013.gada tiek pasniegta Latvijas skatuves māksliniekiem par spilgtu nacionālo vērtību apliecinājumu. To pasniedz Tukuma novada Tumes pagastā, godinot novadnieku, aktieri, režisoru un pedagogu Katlapu.

Jaunajiem laureātiem balvas jau tika piešķirtas pagājušā gadā, taču pandēmijas dēļ tās pasniegtas vien tagad. Viņiem balva piešķirta saistībā ar vēl vienu Latvijas teātra mākslinieku, kas arī bijis cieši saistīts ar Tumes pagastu - dramaturgu un rakstnieku Hariju Gulbi.

Kugrēna balvu saņēma par izcilu mātes Zelmas lomas atveidojumu Gulbja lugā "Cīrulīši" Nacionālajā teātrī, bet Freibergs - par režiju Gulbja lugu "Cīrulīši" un "Olivers" iestudējumiem šajā pašā teātrī.

Laureāti saņēma Tumes pagasta kalēja, metālmākslinieka Ginta Haņecka veidoto Katlapa balvu un naudas prēmiju. Par godu laureātiem muzicēja soprāns Elīna Šimkus un pianiste Santa Jākobsone.

Katlapa balvas laureātus ik gadus izvēlas Tumes pagasta kultūras darbinieki sadarbībā ar Eduarda Smiļģa Teātra muzeju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Luvra varētu piešķirt portretam «Mona Liza» atsevišķu telpu

Pasaules slavenākajam Leonardo da Vinči portretam "Mona Liza" Luvrā varētu atvēlēt atsevišķu telpu, sestdien paziņoja muzeja prezidente.

Kultūra Balvu novada folkloras kopa «‎Upīte» radīja hitu «Žīguļi» (+VIDEO)

"Apzinātas vairāk kā 200 dziesmas un šķiet, ka vēl nav redzamas beigas".

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Kultūra Latviešu reperim palīgā nāca mākslīgais intelekts

Esiet uzmanīgi, dziesmas satur neķītru valodu.

Lasiet arī

Sabiedrība Vairākiem cilvēkiem piešķir valsts augstākos apbalvojumus

Vairākiem cilvēkiem par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā pirms maija svētkiem piešķirti valsts augstākie apbalvojumi, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kriminālziņas Par kukuļa piedāvāšanu robežsargam aiztur Krievijas pilsoni

Piektdien Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēts Krievijas pilsonis, kurš robežsargam mēģinājis dot kukuli 30 eiro apmērā, aģentūtu LETA informēja Valsts robežsardzē.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Sabiedrība Lai atjaunotu bumbu patvertnes, nepieciešami aptuveni 100 miljoni eiro (+VIDEO)

Vērienīgo projektu ierosināts finansēt no Eiropas Savienības līdzekļiem.