Kļuvis zināms, kurā vietā Eirovīzijā palikusi Samanta Tīna. Tas ir briesmīgi!

Kultūra
09:03, 23.05.2021 7

Samanta Tīna, kura šogad Latviju pārstāvēja starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija, pēc dalībvalstu skatītāju un žūrijas balsojuma palikusi pēdējā vietā ne tikai savā, bet pat abos pusfinālos, liecina balsojuma publiskotie dati.

 

Latvijas Televīzijas deleģētā valsts pārstāve Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising" 20. maija vakarā startēja "Eirovīzijas" otrajā pusfinālā, kopā ar 17 citām valstīm cīnoties par biļeti uz konkursa lielo finālu.

Otrā pusfināla balsojuma dati rāda, ka Latvija palikusi pašā pēdējā vietā žūrijas un skatītāju apkopotajā balsojumā. Otrajā pusfinālā lielākos laurus plūcis Šveices pārstāvis (291 punkts), viņam sekoja Islande (288 punkti) un Bulgārija (250 punkti).

Savukārt Samanta Tīna saņēmusi kopumā 14 punktus, kas bija pats zemākais punktu skaits otrajā (un arī pirmajā) pusfinālā.Virs Latvijas pārstāves pakāpās Gruzija (16 punkti), Čehija (23 punkti) un Polija (35 punkti).

"Eirovīzijas" pirmajā pusfinālā pēc žūrijas un skatītāju balsojuma vislabāk veicies Maltai (325 punkti), Ukrainai (267 punkti) un Krievijai (225 punkti), bet neveiksmīgākais starts bijis Īrijai (20 punkti), Ziemeļmaķedonijai (23 punkti) un Austrālijai (28 punkti).

Tādējādi no abiem pusfināliem Latvija saņēmusi viszemāko atbalstu dziesmai "The Moon is Rising".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (7)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Lasiet arī

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.