VIDEO. Jūras ērgļu tēviņš Čips sestdien pēcpusdienā saimei piegādā barību

Kultūra
lsm.lv 16:43, 24.04.2021 0

Jau vēstīts, ka jūras ērgļu ligzdā Durbē, kur notiekošo tiešraidē vēro tūkstošiem skatītāju, sestdien no rīta saullēktā izšķīlies otrais mazulis. Satraukumu radīja tas, ka Mildas jaunais partneris Čips kādu laiku nebija piegādājis saimei barību, bet sestdien pēcpusdienā viņš atnesa vārnai līdzīgu putnu, ko Milda sāka izbarot mazuļiem.

 
Foto: Youtube

Kā jau ziņots, šī ligzdošanas sezona Durbes ligzdā norit ar satraucošiem notikumiem. Kad Milda bija izdējusi trīs olas, pēkšņi pazuda tēviņš Raimis. Tas lika šaubīties, vai ligzdošana būs sekmīga. Turklāt Milda pēc vairāku dienu badošanās sāka meklēt barību, olas atstājot aukstumā pat uz piecām stundām.

Tad Mildai uzradās jauns pielūdzējs, ko tiešraides vērotāji nosaukuši par Čipu. Par pārsteigumu ornitologiem viņš līdzdarbojās perēšanā un pēc pirmā cāļa izšķilšanās ģimenei arī sāka piegādāt pārtiku. Sestdien saimes vērotāji gan bija noraizējušies, ka Čips jau ilgāku laiku nav piegādājis nekādu barību.

Latvijas Dabas fonda tiešraides kameru projekta vadītājs Jānis Ķuze sarunā ar Latvijas Radio stāstīja:

“Jaunais tēviņš nesa ligzdas izklājmateriālus, sausu zāli, bet vismaz līdz šodienas rītam nebija atnesta barība, kas jau sāk kļūt diezgan kritiski.

Ja nekas nemainīsies, notikumi šajā ligzdā var iegriezties diezgan nelabvēlīgā gultnē, jo mazuļiem pastāvīgi ir jābūt pieejamai barībai. Ja barības nebūs, tas var beigties arī ne tik labi.”

Taču sestdien pēcpusdienā, ap pulksten 13.36 pēc Latvijas laika tika saņemtas labas ziņas jūras ērgļiem, bet ne tik labas ziņas kādam citam putnam, iespējams, vārnai, ko Čips bija nomedījis un atnesa uz ligzdu. Milda nekavējoties sāka ar to barot vecāko mazuli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Lasiet arī

Sabiedrība Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā

Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Ekonomika Lufthansa Cargo veiks regulārus kravas lidojumus uz Rīgu

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" ir sācis regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu, kas līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.