Gādāt par maltīti Francijas prezidentam Emanuelam Makronam viņa Rīgas vizītes laikā bija uzticēts Latvijas slavenākajam pavāram Mārtiņam Rītiņam. Pavārs pats apgalvo, ka Makrons bijis sajūsmā par viņam pagatavoto ēdienu, vēsta žurnāls "Kas Jauns".
Maltītes pagatavošanā Rītiņš pamatā izmantojis Latvijas produktus. Makrons ēdis karsti kūpinātu akmens pleksti, kūpinātu Baltijas jūras lasi, smiltsērkšķu sorbetu, teļa gaļu ar Francijas sieru un šķiņķi, staltbrieža fileju, Latvijas dārzeņus, franču pīrāgu latviskajā versijā.
Desertā Francijas prezidents baudījis cigoriņu saldējumu, savukārt dzērienos piedāvāts Abavas dzirkstošais rabarberu vīns, Rīgais melnais upeņu balzams un Līgatnē darinātais ābolu ledus vīns.
"Protams, ka Francijas prezidentu ar vīnu pārsteigt būtu grūti, taču šis Līgatnē darinātais dzēriens Makronu patiešām patīkami pārsteidza," pauda Rītiņš.