#Viedi vasaras festivālu atklās ar autokino seansu Arēnas Rīga stāvlaukumā

Kultūra
LETA 14:25, 04.06.2020 0

Ar "autokino" seansu šodien "Arēnas Rīga" stāvlaukumā atklās "#Viedi" vasaras festivālu, informēja pasākuma organizatori.

 
Foto: LETA

Šodien plkst.12.30 varēs noskatīties 2018.gada romantisko komēdiju "Otrā iespēja" jeb "Second Act" ar amerikāņu dziedātāju un aktrisi Dženiferu Lopesu galvenajā lomā. Filma vēsta par četrdesmitgadnieci Maju, kas strādā lielveikalā un cīnās ar neapmierinātību par nepiepildītajiem sapņiem. Ar draugu palīdzību, viņa veic izmaiņas savā "CV" un sociālā tīkla "Facebook" lapā atrodamo informāciju, sievieti pieņem darbā kādā prestižā uzņēmumā.

Savukārt plkst.22 interesenti varēs noskatīties 2018.gada drāmu "Ceļvedis" jeb "Green Book" ar amerikāņu kinoaktieriem Vigo Mortensenu un Maheršalu Ali galvenajās lomās. Filma darbība norit 1960.gadu Amerikā. Mazizglītots bāra apsargs Tonijs Lipa saņem piedāvājumu kļūt par melnādaina pasaules līmeņa pianista Dona Šērlija šoferi koncertturnejā no Manhatanas līdz pat dienvidu štatiem. Ceļojuma laikā viņi sastopas gan ar rasismu, gan ar cilvēcību un par spīti abu atšķirīgumam, vīrieši kļūst par draugiem.

Režisora Pītera Farellija kinolente 2019.gadā ieguva trīs "Oskarus" tādās kategorijās kā labākā filma, labākais oriģinālais scenārijs, savukārt Ali ieguva "Oskara" statueti par labāko otrā plāna aktiera tēlojumu.

Kā pavēstīja pasākuma organizatori, pirmajā festivāla mēnesī varēs noskatīties vairāk nekā 50 dažādas mākslas filmas un 15 dažādus koncertus. Pirmās grupas, kas uzstāsies šonedēļ ir "Pērkons" un "Dzelzs vilks".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Ekonomika Šosezon ASV ultra luksusa klases kruīza laineris Rīgā viesosies 5 reizes (VIDEO)

Šogad būs sagaidāms lielāks skaits vācu tūristu, tostarp ģimenes ar bērniem.

Ekonomika Kāpēc uzņēmēji nedrīkst Grobiņā būvēt biznesa centru (+VIDEO)

"Mēs ilgus gadus maksājam nomas maksu par zemes gabalu".