Vīrietis vairākām personām izkrāpj naudu, nepiegādājot solīto malku

Kriminālziņas
VS.LV 11:23, 22.10.2024 0

Valsts policija rosinājusi prokuratūru sākt kriminālprocesu pret vīrieti par naudas izkrāpšanu, nepiegādājot malku Liepājā.

 
Foto: LETA

Valsts policijā tika saņemta informācija, ka kāda sieviete, atsaucoties uz sludinājumu par malkas iegādi, veica iemaksu 50 eiro apmērā, taču malku nesaņēma. Īsā laika posmā šāda informācija saņemta no vairākām personām - vīrietis samaksāja 50 eiro par malkas iegādi, bet malku nesaņēma, cits vīrietis aizskaitīja naudu 28,80 eiro par malkas iegādi, taču malku nesaņēma.

Valsts policijas amatpersonas par notikušo sāka kriminālprocesu un noskaidroja iespējamo vainīgo personu.

Vīrietis sludinājumu bija izvietojis vietējā Liepājas ziņu portālā.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka šādus darījumus ieteicams veikt klātienē, kad pārdevējs var pārliecināties par to, ka nauda saņemta un pircējs var pārliecināties par to, ka prece ir piegādāta.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Eiropola operācijā atklāts recepšu zāļu kontrabandas tīkls

Četru Eiropas valstu policija šonedēļ veica kopīgu operāciju un aizturēja starptautiska noziedzīga grupējuma dalībniekus, kas caur Igauniju un Rumāniju nodarbojās ar recepšu zāļu kontrabandu.

Kriminālziņas Padomus Rail Baltica komisijas vadītājam sniedz arī RB Rail valdes locekles vīrs

Starp padomdevējiem, kas konsultē parlamentārās izmeklēšanas komisijas "Rail Baltica" jautājumiem vadītāju Andri Kulbergu (AS), ir arī cilvēki, kuri paši dažādos veidos ir vai bijuši saistīti ar "Rail Baltica" projektu, svētdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

Kriminālziņas Rīgā ugunsgrēkā dārza mājā gāja bojā cilvēks

Sestdien Rīgā, pie Daugavgrīvas šosejas degusi dārza māja 25 kvadrātmetru (m2) platībā, kura rezultātā bojā gāja cilvēks.

Kriminālziņas Vīrietis iekrīt policijas slazdā, mēģinot sākt seksuālus sakarus ar meiteni

Prokuratūra ir nosūtījusi Zemgales rajona tiesai Aizkrauklē krimināllietu pret kādu vīrieti, kurš "iekritis" policijas slazdā, internetā mēģinot sākt seksuālus sakarus ar nepilngadīgu meiteni.

Lasiet arī

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas KNAB rosina apsūdzēt Valkas amatpersonas par iespējamu līdzekļu izkrāpšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nodevis Eiropas Prokuratūrai (EPPO) kriminālprocesu, kurā ieguva pierādījumus tam, ka uzņēmuma, kas specializējas dzērienu ražošanā, pārstāvis kopā ar divām Valkas novada pašvaldības amatpersonām, iespējams, izkrāpa Eiropas Savienības (ES) struktūrfonda un Latvijas valsts budžeta līdzekļus lielos apmēros, informē KNAB.

Sabiedrība Daži no Spānijā iestrēgušajiem Latvijas bērniem ir ceļā uz mājām

Daži no Spānijā iestrēgušajiem bērniem, kuri ar Latvijas tūroperatora starpniecību bija devušies uz apsolītu sērfošanas nometni Portugālē, jau ir sākuši atpakaļceļu uz mājām Latvijā, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijā "Balcia".

Kriminālziņas Zakatistovs pārsūdzējis viņam nelabvēlīgo spriedumu krāpšanas lietā

Bijušais 13.Saeimas deputāts Atis Zakatistovs un uzņēmējs Viesturs Tamužs pārsūdzējuši viņiem nelabvēlīgo Rīgas apgabaltiesas spriedumu krāpšanas lietā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.