• Aina,
  • Anete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Brīdina par telefonkrāpnieku aktivitātēm WhatsApp

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 15:35, 07.10.2024


Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pakalpojumu sniedzējs SIA "Bite Latvija" novērojis telefonkrāpnieku jaunu aktivitāti - arvien vairāk klientu ziņo par pievienošanu "WhatsApp" grupām no nezināmiem numuriem.



"Bite Latvija" aicina nekādā gadījumā neapstiprināt šādus uzaicinājumus un nekavējoties pamest grupu, ja esat tai pievienots bez piekrišanas.

Uzņēmuma iekšējās drošības procesu vadītājs Reinis Pudāns norāda, ka šī ir telefonkāpnieku jauna aktivitāte, kas pēdējā laikā parādās arvien biežāk, un par kuru aktīvi ziņo klientu apkalpošanas un zvanu centros.

Telefonkrāpnieki, visticamāk, pēc nejaušības principa mēģina atrast aktīvus telefona numurus, norāda Pudāns.

Viņš akcentē, ka "šādas rīcības mērķis pagaidām nav pilnībā skaidrs, tomēr tas varētu būt dažāds - sākot no krāpniecisku saišu izplatīšanas grupās līdz telefona numura darbības statusa pārbaudei, lai to turpmāk izmantotu citās krāpniecības shēmās".

"Bite Latvija" iesaka, pirmkārt, nepieņemt uzaicinājumus pievienoties "WhatsApp" grupām no nepazīstamiem numuriem, un, otrkārt, nekavējoties pamest grupu, ja esat tai pievienots bez piekrišanas. Treškārt, "WhatsApp" lietotnes uzstādījumos ieteicams iestatīt, ka uzaicinājumus grupām varat saņemt tikai no cilvēkiem savos kontaktos, tādējādi pasargājot sevi no šāda veida krāpnieku aktivitātēm.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Policija Alūksnes pusē uzgājusi narkotiku glabātavu; aizturēti vairāki cilvēki

Valsts policijas darbības Alūksnes pusē saistītas ar starptautiskas organizētas grupas, proti, narkomafijas, noziedzīgu darbību apkarošanu Latvijas teritorijā, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Alūksnes pusē policija veikusi vērienīgu operāciju, bet detaļas neatklāj

Alūksnes pusē Valsts policija veikusi vērienīgu operāciju, taču notikušā detaļas pagaidām neatklāj.

Kriminālziņas No tirdzniecības centra Rēzeknē evakuējas 40 cilvēki

Piektdien ap pusdienlaiku degoša boilera dēļ no tirdzniecības centra Rēzeknē evakuējušies 40 cilvēki, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Policija pie Kokneses aiztur vairāk nekā 300 kilogramus hašiša

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar Nodokļu un muitas lietu prokuratūru 2.oktobrī aizturēja organizētas noziedzīgās grupas dalībniekus, kuri speciāli izveidotā kravas automobiļa slēpnī izvešanai uz Krieviju pārvietoja vairāk nekā 300 kilogramus narkotiskās vielas - hašiša, informēja VID pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas banku klientiem septiņos mēnešos izkrāpti desmit miljoni eiro

Latvijas četru lielāko banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumus, šogad septiņos mēnešos izkrāpti kopumā desmit miljoni eiro, liecina Finanšu nozares asociācijas (FNA) publiskotie dati.

Kriminālziņas Krāpnieki sākuši izmantot mākslīgo intelektu sarunai pazīstamu cilvēku balsīs

Telefonkrāpnieki, izmantojot mākslīgā intelekta rīkus, sākuši zvanīt no nezināmiem numuriem, atdarinot zvana saņēmējam pazīstama cilvēka balsi un lūdzot steidzamu finansiālu palīdzību, informē SIA "Bite Latvija".

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.

Kriminālziņas Latvijas lielāko banku klientiem pirmajā pusgadā izkrāpti 9,452 miljoni eiro

Latvijas četru lielāko banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumus, šogad pirmajos sešos mēnešos izkrāpti kopumā 9,452 miljoni eiro, kas ir par 86,2% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina Finanšu nozares asociācijas (FNA) publiskotie dati.