• Mariss,
  • Matīss,
  • Modris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Policija aizturējusi vecākus par divu bērnu izņemšanu no slimnīcas

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 19:12, 21.09.2024


Policija sestdien aizturējusi vecākus par divu ar difteriju saslimušu bērnu izņemšanu no Bērnu slimnīcas, savukārt bērni patlaban ir nogādāti slimnīcā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā (VP).


Foto: LETA

VP skaidro, ka policija saņēma iesniegumu no slimnīcas par to, ka piektdien, 20.septembrī, sieviete pretēji ārstu norādēm no slimnīcas izņēma savus divus bērnus, kuri slimoja ar difteriju un kuriem ir komplikācijas un nozīmēta obligātā ārstēšanās slimnīcā.

Saistībā ar notikušo policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikumā noteiktā par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības, vecuma, slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī.

Sestdienas rītā VP policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot bērnu atrašanās vietu. Saistībā ar to, ka bāriņtiesā bija pieņemts lēmums par aizgādības tiesību pārtraukšanu vecākiem, par notikušo paziņots bāriņtiesai.

Patlaban bērni ir nogādāti slimnīcā, bet abi vecāki ir aizturēti.

VP aģentūrai LETA norādīja, ka vecāki patlaban aizturēti līdz 48 stundām, un atrodas izolatorā. Pēc tam tiks lemts par drošības līdzekļu piemērošanu personām.

Jau vēstīts, ka pēc saslimšanas ar difteriju 16.septembrī miris četrus gadus vecs zēns. Zēns nebija vakcinēts pret difteriju.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), saņemot informāciju par apstiprinātu difterijas gadījumu, sāka epidemioloģisko izmeklēšanu un pretepidēmijas pasākumu organizēšanu.

Difterijas diagnoze tika noteikta trīs bērniem un vienam pieaugušajam. Visi gadījumi ir savstarpēji saistīti. Epidemioloģiskā izmeklēšana un pretepidēmijas pasākumu veikšana turpinās.

Āgenskalna klīnikas ārsts Edgars Mednis vietnē "Telegram" sestdienas rītā vēstīja, ka vecāki piektdienas pēcpusdienā izmantoja savas Pacientu tiesību likumā noteiktās tiesības un pieņēma lēmumu atteikties no meitu turpmākas "ārstniecības" Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), par to paziņoja personālam un bērnus no stacionāra izņēma.

"Šāds lēmums balstīts uz vecāku pamatotām bažām, ka arī meitu veselībai un dzīvībai var tikt nodarīts kaitējums, kā tas notika ar brālīti, kuru vecāku ieskatā "noārstēja" līdz nāvei," teikts paziņojumā.

SPKC uzsver, ka nepietiekama vakcinācijas aptvere rada difterijas uzliesmojuma izcelšanās un infekcijas izplatīšanās risku. Difterijas komplikācijas nopietni apdraud īpaši nevakcinēto pacientu veselību un dzīvību.

SPKC atgādina, ka vakcinācija pret difteriju ir valsts apmaksāta ikvienam iedzīvotājam jebkurā vecumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Gulbenes novadā avārijā gājuši bojā četri pusaudži

Gulbenes novadā aizvadītajā naktī avārijā gājuši bojā četri pusaudži, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē.

Kriminālziņas Par zādzībām Pārdaugavā aizturēta personu grupa

Augusta beigās un septembrī Valsts policija Rīgā, Pārdaugavā, aizturēja trīs personu grupu, kuras dalībnieki bija zaguši kabeļus no komunikācijas šahtām, kā arī izdarījuši zādzības no būvniecības objektiem un daudzdzīvokļu mājām, kuras nav nodotas ekspluatācijā, informē policija.

Kriminālziņas Ķīpsalā svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks

Rīgā, Ķīpsalā, svētdien dzēsts paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Lasiet arī

Veselība BKUS valdes priekšsēdētājs: 60% bērnu nebija jāved uz slimnīcu (+VIDEO)

"Ir iespēja konsultēties pa telefonu ar pediatru attālinātā vizītē".

Veselība Ārste: Zīdaiņi ar pēkšņās nāves sindromu parasti tiek atrasti jau miruši

Zīdaiņu pēkšņās nāves sindroms tiek konstatēts klīniski, bet tie ir ļoti reti gadījumi, un šie zīdaiņi Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) gandrīz nekad nenonāk, jo vecāki viņus atrod jau mirušus, aģentūrai LETA sacīja BKUS Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas vadītāja Arta Bārzdiņa.

Sabiedrība Bērnu slimnīcas teritorijā izbūvēts auto stāvlaukums ar 140 vietām (+SHĒMA)

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) teritorijā pabeigta automašīnu stāvlaukuma ar 140 vietām izbūve, informēja BKUS komunikācijas speciāliste Ilze Olšteina.