• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 20:32, 15.09.2024


Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.


Foto: LETA

Birojā uzsver, ka šīs izmeklēšanas notiek, nemeklējot vainīgos un nenosakot personu atbildību. Tomēr saistībā ar abiem minētajiem nelaimes gadījumiem ir ierosināts kriminālprocess, kur vainīgo noskaidrošanai citu izmeklēšanu veic Valsts policija.

Patlaban esot grūti prognozēt iespējamo biroja nobeiguma ziņojuma pabeigšanas laiku, bet atbilstoši normatīviem aviācijas drošības izmeklēšanas secinājumi un notikušā iemesli tiks noskaidroti izmeklēšanas procesā un publicēti izmeklēšanas biroja mājaslapā, cik vien drīz iespējams, un, ja iespējams, 12 mēnešu laikā pēc nelaimes gadījuma vai nopietnā incidenta dienas.

Birojā informē, ka patlaban izmeklēšanas birojs saistībā ar minētajiem aviācijas nelaimes gadījumiem apkopo informāciju, kā arī notiek testēšanas darbi tehnisko iemeslu noskaidrošanai. Kamēr izmeklēšana nav pabeigta, izmeklēšanas birojs nevar sniegt detalizētāku informāciju par izmeklēšanas gaitu.

19.jūnijā neliela lidmašīna veica avārijas nosēšanos pļavā Imantas mikrorajonā, jo tai beidzās degviela pirms tika sasniegta Rīgas lidosta, iepriekš žurnālistiem sacīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs.

Viņš norādīja, ka minētā lidmašīna pacēlās no Limbažu lidlauka, lai kopā ar izpletņlēcējiem veiktu lidojumus virs Limbažiem. Lielākā daļa izpletņlēcēju jau bija izlekuši, kad strauji sāka mainīties laika apstākļi, taču viens izpletņlēcējs pieņēma lēmumu nelēkt un atgriezties lidostā.

Gaisa kuģa pilots aviācijas nelaimes gadījumā necieta, savukārt pasažieris (izpletņlēcējs) guva vidējā smaguma traumas un tika nogādāts ārstniecības iestādē.

Savukārt aviācijas nelaimes gadījums, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, kad neliela lidmašīna veica avārijas nosēšanos, iespējams, ir saistīts ar gaisa kuģa dzinēja nestabilu darbību.

Atrodoties aptuveni 500 metru augstumā, gaisa kuģa dzinējam parādījās nestabila darbība un vibrācija, tādēļ pilots pieņēma lēmumu meklēt piemērotu nosēšanās vietu. Saistībā ar to, ka gaisa kuģa gabarīti pārsniedza Tallinas šosejas braucamās joslas platumu, gaisa kuģis nosēšanās laikā ar kreisā spārna vidusdaļu sadūrās ar ceļazīmi šosejas sadales līnijā, atsitoties pret to. Lidmašīna iebrauca šosejas pretējā joslā, aizķerot ar labā spārna galu nākamo ceļazīmi, nolaužot borta aeronavigācijas gaismas uz spārna gala.

Lidojuma laikā gaisa kuģī atradās pilots un pasažiere, kuri negadījumā necieta. Pēc gaisa kuģa apstāšanās šosejas ceļmalā gaisa kuģa pilots paziņoja par notikušo.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Kriminālziņas Rīgā apķēpāts Barklaja de Tolli piemineklis (papildināts)

(Pievienota 7.rindkopa.) Rīgas pieminekļu aģentūra ir saņēmusi informāciju par pieminekļa apķēpāšanu un tagad tas tiks sakopts.

Lasiet arī

Ekonomika Aviokompāniju pārvadāto pasažieru skaits šogad sasniegs rekordaugstu līmeni

Aviokompānijas pasaulē šogad pārvadās rekordlielu pasažieru skaitu, kā arī gūs visu laiku lielākos ieņēmumus, pirmdien prognozē Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācija (IATA).

Ekonomika British Airways palielinās lidojumu skaitu starp Rīgu un Londonu

Lielbritānijas nacionālā aviokompānija "British Airways" no šā gada 28.oktobra palielinās lidojumu skaitu starp Rīgu un Hītrovas lidostu Londonā, informē Rīgas lidostas pārstāvji.

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.

Ekonomika Nākamnedēļ atklās aviokompānijas «Norwegian» bāzi Rīgā

Nākamnedēļ, 30.aprīlī, plkst.10.30 atklās aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgo bāzi Rīgā.