• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 11:02, 13.09.2024


Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).


Foto: LETA

Laika posmā no 26.augusta līdz 6.septembrim Līvānu novadā kāda sieviete saņēma vairākus zvanus no krāpniekiem, kuri sevi sauca gan par mobilo sakaru operatora pārstāvi, gan bankas pārstāvi, gan VP darbinieku. Sarunu laikā krāpnieki ieguva cietušās sievietes uzticību, un, sekojot krāpnieku norādījumiem, sieviete noņēma no bankas konta naudas līdzekļus un nodeva kurjeram.

Kopējais cietušās zaudējums ir 8800 eiro. Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess.

Citā gadījumā Preiļu novadā krāpnieks, izmantojot sievietes uzticēšanos, iepazīstināja ar sevi kā ar VP darbinieku. Krāpnieks cietušajai personai deva norādījumus naudas līdzekļu pārskaitīšanai.

Cietusī sieviete veica 7800 eiro pārskaitījumu uz krāpnieka norādīto bankas kontu un vēl par 925 eiro veica pirkumu ārzemēs. Kopējais zaudējums ir 8725 eiro.

Saistībā ar šiem gadījumiem ir sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 177.panta 1.daļas, proti, par svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu. Par šāda nozieguma pastrādāšanu pienākas sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Policija aicina iedzīvotājus būt modriem un, saņemot šādu aizdomīgu zvanu, to nekavējoties pārtraukt. Ne VP, ne citu tiesībsargājošo iestāžu darbinieki nekad nezvanīs, lai prasītu naudu vai piekļuves kodus banku kontiem, uzsver likumsargi.

VP aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un brīdināt arī vecāka gadagājuma līdzcilvēkus par šādām krāpšanām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Kriminālziņas Rīgā apķēpāts Barklaja de Tolli piemineklis (papildināts)

(Pievienota 7.rindkopa.) Rīgas pieminekļu aģentūra ir saņēmusi informāciju par pieminekļa apķēpāšanu un tagad tas tiks sakopts.

Lasiet arī

Kriminālziņas Zakatistovs pārsūdzējis viņam nelabvēlīgo spriedumu krāpšanas lietā

Bijušais 13.Saeimas deputāts Atis Zakatistovs un uzņēmējs Viesturs Tamužs pārsūdzējuši viņiem nelabvēlīgo Rīgas apgabaltiesas spriedumu krāpšanas lietā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Kriminālziņas Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai. Ko viņš izdarījis?

Krāpšanas shēmā par viltotiem ieguldījumiem kaņepju ražotnēs aizdomās turēto Latvijas pilsoni varētu izdot Spānijai.

Kriminālziņas Par naudas izkrāpšanu par nenotikušām nometnēm piespriež gadu cietumā

Rīgas rajona tiesa uzņēmēju Vitu Taubi ir atzinusi par vainīgu apsūdzībās par naudas izkrāpšanu par nenotikušām nometnēm un piespriedusi viņai gadu cietumā.

Kriminālziņas Konstatē krāpšanos uzturēšanās atļauju pieprasīšanā ārvalstu «vidusskolniekiem»

Pēdējā laikā konstatēta regulāra krāpšanās termiņuzturēšanās atļauju (TUA) pieprasīšanā, ārvalstniekus aicinot uz Latviju mācīties pamatskolās un vidusskolās, bet izglītošanu reāli neveicot.