• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rosina apsūdzēt islāmistu teroristu ideoloģijas atbalstītāju

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 10:06, 11.09.2024


Valsts drošības dienests (VDD) 2.septembrī rosināja prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret Latvijas nepilsoni par instrukciju un zināšanu iegūšanu teroristiskiem uzbrukumiem, kā arī sprāgstvielas un šaujamieroču munīcijas iegādāšanos un glabāšanu, aģentūru LETA informēja VDD.


Foto: VDD

Aizdomās turēto personu VDD aizturēja šā gada 2. maijā, kratīšanas laikā personas dzīvesvietā izņemot vairāk nekā 400 gramus sprāgstvielas trotila, šaušanai derīgu ieroču munīciju, kā arī iepakojumu ar sērskābi. Papildus personas dzīvesvietā tika konstatēti materiāli, kuros slavinātas teroristiskas darbības un ietverti aicinājumi šādas darbības veikt.

Persona bija uzkrājusi arī detalizētas pamācības terora aktu veikšanai, tostarp sprāgstierīču izgatavošanai.

VDD izmeklēšanā noskaidrojis, ka persona atbalsta teroristu grupējuma "Daesh" sludināto ideoloģiju. Dienests konstatējis, ka persona intensīvi iesaistījusies sarakstēs ekstrēmismu un terorismu atbalstošās grupās saziņas platformā “Telegram”, kur dalījusies ar teroristisko organizāciju ideoloģiskajiem materiāliem, kā arī dažādām instrukcijām terora aktu veikšanai.

Aizdomās turētajai personai kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.

Jau ziņots, ka kriminālprocess pret personu sākts šā gada 22.aprīlī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Lasiet arī

Pasaule The Insider: Joprojām tiek meklēts formulējums Putina paziņojumam pēc terorakta

Krievijas valsts televīzijas kanāli aizvadītajā naktī pēc terorakta koncertzālē Maskavā trīs reizes nakts gatavojās publicēt Vladimira Putina uzrunu, taču to tā arī nesaņēma, Krievijas varasiestādēm nespējot noformulēt savu pozīciju, laikrakstam "The Insider" atklāja avoti vairākos televīzijas kanālos.

Pasaule Teroraktā koncertzālē Maskavā nogalināti vairāk nekā 140 cilvēku

Nogalināto skaits apšaudē un ugunsgrēkā, kas piektdien notika netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl", ir pieaudzis līdz 141 cilvēkiem, sestdienas paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Pasaule Krievijā apšaudē koncertzālē nogalināti cilvēki (VIDEO)

Apšaudē un ugunsgrēkā, kas izcēlušies netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl", piektdien gājuši bojā vismaz 40 cilvēki, ziņo lietotnes "Telegram" kanāls "112", kas saistīts ar Krievijas totalitārā režīma drošības iestādēm.

Pasaule Drīzumā sāksies ES militārā misija Sarkanajā jūrā

Eiropas Savienības (ES) militārā misija Sarkanajā jūrā sāksies tuvākajā laikā, jo plāni tās sagatavošanai ir gandrīz pabeigti, trešdien paziņojuši ES diplomāti.