• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 20:42, 05.09.2024


Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.


Foto: LETA

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka zemnieku saimniecības īpašnieks laika periodā no 2021.gada decembra līdz 2022.gada martam darbiniekiem izmaksāja grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu darba samaksu vairāk nekā 12 000 eiro apmērā, tādējādi nodarot valstij zaudējumus vairāk nekā 10 000 eiro apmērā.

Kriminālprocess 2024.gada augustā nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai pēc noziedzīgu nodarījumu pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 2171. pantā par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu, izmaksājot grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu darba samaksu. Kriminālvajāšanu lūgts sākt pret vienu personu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Lasiet arī

Sabiedrība Labāk atalgotā profesiju grupa bija ārsti, mazāk - pārdevēji

Visaugstākais vienas stundas vidējais atalgojums bija vīriešiem un sievietēm ar doktora grādu (attiecīgi 18,62 un 14,80 eiro) un maģistra grādu (12,58 un 10,23 eiro).

Sabiedrība Vai tiešām atteiksies no algu palielināšanas ministriem, deputātiem, ierēdņiem?

Valdībai vēl būs jālemj par atalgojumu publiskajā sektorā, jo tas vairs nedrīkst augt tādā tempā kā līdz šim, otrdien valdības sēdē sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Ekonomika EM: Reālo ienākumu kāpums atvieglos mājsaimniecību finansiālo situāciju

Reālo ienākumu kāpums un cenu stabilizēšanās atvieglos mājsaimniecību finansiālo situāciju un veicinās pirktspējas pieaugumu, prognozēja Ekonomikas ministrijas (EM) Analītiskā dienesta analītiķe Ieva Šnīdere.

Sabiedrība Latvijā pārvaldē un aizsardzībā sievietes saņēma vairāk nekā vīrieši (+VIDEO)

Vismazākā atšķirība starp sieviešu un vīriešu atalgojumu stundā bija vecuma grupā līdz 25 gadiem.