• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Viltus zvanītājam par it kā ievietotu spridzekli Origo būs jāsēž cietumā

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 15:49, 20.07.2024


Rīgas pilsētas tiesa šonedēļ piespriedusi brīvības atņemšanu uz pieciem mēnešiem kādam vīrietim par viltus zvana veikšanu par it kā ievietotu spridzekli tirdzniecības centrā "Origo", aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.


Foto: LETA

Lieta tika izskatīta mazāk nekā 48 stundu laikā no noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīža. Tāpat apsūdzētajam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Prokurore ar tiesas piespriesto sodu ir apmierināta, tāpēc neplāno lūgt tiesu sagatavot pilnu spriedumu.

Saskaņā ar celto apsūdzību, vīrietis 16.jūlija vakarā piezvanīja uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienoto ārkārtējo notikumu tālruņa numuru 112 un paziņoja, ka "Origo" ievietots spridzeklis. Vīrietis apzinājās, ka viņa sniegtā informācija nav patiesa.

Apsūdzētais arī iepriekš sodīts par analoģiska rakstura noziegumiem un šo noziedzīgo nodarījumu izdarīja vien nepilnus divus mēnešus pēc atbrīvošanās no ieslodzījuma vietas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Eiropas Prokuratūra izmeklē 15 «zemnieku lietas»

Eiropas Prokuratūras (EPPO) patlaban izmeklē 15 lietas, kurās ir notikusi lauksaimniecībai paredzēto valsts budžeta līdzekļu iespējama izkrāpšana, svētdienas vakarā ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Kriminālziņas Vīrietim par prokurores telefona nozagšanu piemēro cietumsodu

Rīgas pilsētas tiesa kādam vīrietim par prokurores telefona nozagšanu prokuratūras telpās piemērojusi cietumsodu, liecina publiski pieejamais tiesas lēmums.

Sabiedrība Ģenerālprokuratūras ēkas atjaunošanai plānots piešķirt papildu 8,42 milj. eiro

Ģenerālprokuratūras ēkas atjaunošanai Kalpaka bulvārī 6, Rīgā, plānots piešķirt papildu finansējumu 8,42 miljonu eiro apmērā, liecina Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais un saskaņošanai valdībā iesniegtais rīkojuma projekts.

Sabiedrība Advokāti rosinās Tieslietu padomi vērtēt ģenerālprokurora rīcību

Latvijas Zvērinātu advokātu padome (ZAP) vērsīsies Tieslietu padomē un aicinās veikt pārbaudi par ģenerālprokurora Jura Stukāna izteiktajiem pārmetumiem Jēkabpils novadā nogalinātās sievietes juristei, aģentūrai LETA pastāstīja padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.