• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Barības sastāvdaļā PVD konstatējis pārsniegtu ciānūdeņražskābes daudzumu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 16:18, 12.07.2024


Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Polijas izcelsmes barības sastāvdaļā "Karsēti linsēklu milti" konstatējis pārsniegtu ciānūdeņražskābes daudzumu, liecina PVD publiskotā informācija.



Veicot monitoringa pārbaudes barības fasēšanas uzņēmumā, PVD konstatējis, ka barības sastāvdaļa "Karsēti linsēklu milti" satur 403 miligramus ciānūdeņražskābes uz kilogramu, bet pieļaujamā norma ir 250 miligrami uz kilogramu.

Barības sastāvdaļai "Karsēti linsēklu milti" 5000 kilogramu apjomā 25 kilogramu maisos ar partijas numuru "B/27.01" beidzies derīguma termiņš, un produkts nav pieejams tirdzniecībā.

Par konstatēto PVD ievietojis informatīvo paziņojumu Eiropas Komisijas (EK) Ātrās brīdināšanas sistēmā.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Lasiet arī

Sabiedrība PVD iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumu Ķīnas izcelsmes zaļās tējas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) iznīcināšanai nosūtījis 840 iepakojumus jeb 75,6 kilogramus Ķīnas izcelsmes zaļās tējas, jo, veicot laboratorisko kontroli, tējā konstatētas Eiropas Savienībā (ES) neatzīta pesticīda, tolfenpirāda atliekvielas, liecina PVD tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Sabiedrība PVD atsauc no tirdzniecības Polijā ražoto dārzeņu salātu partiju

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzdevis no tirdzniecības atsaukt Polijā ražoto dārzeņu salātu "Frutico" partiju, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Pasaule PVD no tirdzniecības atsaucis želejas konfektes «Varavīksnes zīmuļi». Kāpēc?

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no tirdzniecības ir atsaucis Spānijā ražotā zīmola "Vidal" želejas konfektes "Varavīksnes zīmuļi" neatļautas pārtikas piedevas dēļ, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Ekonomika Daugavpilī konstatēti pārtikas produkti ar viltotiem derīguma termiņiem

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) kādā noliktavā Daugavpilī, Spaļu ielā, konstatējis aptuveni 18 tonnas ar pārtikas produktiem, kuru derīguma termiņi bija beigušies vai mainīti, informē PVD pārstāvji.