• Alens,
  • Jorens,
  • Žanis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jūrmalā vilciens sabraucis bijušo Saeimas priekšsēdētāju Straumi

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 23:23, 10.07.2024 1


Šorīt Jūrmalā dzīvību traģiski zaudējis bijušais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka trešdienas rītā Jūrmalā, Lielupes ielā zem vilciena pakļuvis gājējs, informēja Valsts policijā. Cilvēks mira notikuma vietā. Valsts policija izmeklē negadījuma apstākļus.

LETA arhīvs liecina, ka Straume dzimis 1962.gada 27.augustā Siguldā politiski represēto ģimenē. 1980.gadā beidzis Siguldas 1.vidusskolu, bet 1986.gadā Rīgas Medicīnas institūta Vispārējās ārstniecības fakultāti.

Straume strādājis par funkcionālās diagnostikas ārstu Rīgas 3.klīniskajā slimnīcā un par ārstu-endoskopistu Diagnostikas centrā.

1993.gadā viņš bija ievēlēts par 5.Saeimas deputātu no "Tēvzemei un Brīvībai" (TB) saraksta. Pēcāk ievēlēts arī nākamajos parlamenta sasaukumos, kur ieņēmis dažādus amatus. Bijis TB/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs un apvienības TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieks.

1998.gada novembrī viņu ievēlēja par Saeimas priekšsēdētāju, un šo amatu viņš ieņēma līdz 2002. gadam.

2002.gadā viņš atkāpies no apvienības TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieka amata sakarā ar neapmierinošo partijas startu 8.Saeimas vēlēšanās. Vienlaikus tajā pašā gadā viņš ievēlēts par TB/LNNK priekšsēdētāju un šo posteni ieņēma vairākus gadus.

2006.gadā notikušajās 9.Saeimas vēlēšanās Straume netika ievēlēts parlamentā. Vēlāk Straume darbojās amatos valsts uzņēmumos un par Rīgas domes priekšsēdētāja Jāņa Birka padomnieku.

2011.gadā Straume izstājās no partijas TB/LNNK.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Iespējamais policista slepkavības gatavotājs Babenko pametis Latviju - LTV

Par advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavību tiesājamā uzņēmēja Aleksandra Babenko dēls Artjoms Babenko, kurš tiek turēts aizdomās par augsta ranga policista Romāna Jašina slepkavības gatavošanu, pēc atbrīvošanas no apcietinājuma izbraucis no Latvijas uz Baltkrieviju, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "de facto".

Kriminālziņas Sestdien ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Sestdien Latvijā reģistrēti 104 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 11 cilvēki, informē Valsts policijā.

Kriminālziņas Ķīlnieku krīze kolonijā Krievijā beidzas ar trim ieslodzīto nošaušanu

Krievijas Nacionālā gvarde paziņojusi, ka nogalinājusi trī ieslodzītos, kas kolonijā Nr.19 Volgogradas apgabalā bija sagrābuši gūstā ieslodzījuma vietas darbiniekus.

Kriminālziņas Krievijā ieslodzītie sagrābuši par ķīlniekiem kolonijas darbiniekus

Volgogradas apgabalā vienā no ieslodzījuma vietām ieslodzītie sagrābuši par ķīlniekiem kolonijas darbiniekus, piektdien paziņojis Krievijas Federālais sodu izpildes dienests (FSIN).

Lasiet arī

Sabiedrība Nomiris Latvijas Fotogrāfijas muzeja dibinātājs Pēteris Korsaks

Mūžībā devies fotogrāfs, fotovēsturnieks, viens no Latvijas Fotogrāfijas muzeja (LFM) izveidotājiem Pēteris Korsaks, liecina muzeja publicētā informācija sociālajos tīklos.

Kultūra Miris Latvijas Nacionālās operas ilggadējais solists Blaumanis

Trešdien, 15.maijā, mūžībā devies Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ilggadējais solists, baritons Andris Blaumanis, vēsta LNOB.

Kriminālziņas Militāro mācību laikā gājis bojā NBS karavīrs

Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumā militāro mācību laikā, gūstot ar dzīvību nesavienojamas traumas, miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, VS.LV informēja NBS.

Sabiedrība Mirusi bijusī LIVA direktore Laima Grebska

Piektdien, 10.maijā mirusi Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas ilggadējā direktore, bijusī Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Laima Grebska, informēja Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolā.