• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apsūdz vīrieti par sirmgalves slepkavību, aizdedzinot māju

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 14:35, 30.06.2024


Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu, kurā par vīrietis apsūdzēts par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, kas saistīta ar dedzināšanu lielā apmērā un tīšu prettiesisku personas nonāvēšanu.


Foto: LETA

Saskaņā ar apsūdzību pērnā gada 15.februāra vakarā apsūdzētais, atrodoties alkohola ietekmē, dusmu vadīts pret kādu vīrieti, ar kuru viņam bija izcēlies savstarpējs konflikts, piegāja pie kādas mājās Viļānos, kurā pastāvīgi dzīvoja vīrieša māte un, pieļaujot, ka tajā brīdī viņa var atrasties mājā, tīši aizdedzināja mājas durvis.

Fakts, ka mājā dzīvoja sirmgalve, apsūdzētajam bija labi zināms. Pārliecinoties, ka liesmas no mājas durvīm sāk strauji izplatīties un apzinoties, ka aizdedzinātajā mājā var atrasties sirmgalve, apsūdzētais no notikuma vietas devās prom. Rezultātā izcēlās ugunsgrēks, kurā no saindēšanās ar dūmiem sirmgalve, kura tajā brīdī atradās mājā, mira.

Pēc iepriekš minēto noziedzīgo nodarījumu pastrādāšanas apsūdzētais nepilna gada laikā aizdedzināja vēl trīs šķūnīšus ar tajos esošajām mantām, nodarot cietušajiem mantisku zaudējumu 6305 eiro apmērā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Latgales policistu par vardarbību pret aizturēto

Iekšējās drošības birojs (IDB) Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes (LRP) amatpersonu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, kas saistīta ar vardarbību, aģentūru LETA informēja IDB.

Kriminālziņas Latvieši un lietuvieši daudz iecietīgāki pret kontrabandu nekā igauņi

Latvijā un Lietuvā sabiedrība ir ievērojami tolerantāka pret kontrabandas preču iegādi nekā Igaunijā - turpat trešdaļa jeb 30% Latvijas un Lietuvas sabiedrības nenosoda kontrabandas preču iegādi, bet Igaunijā to nenosoda 20% respondentu, piektdien pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, prezentējot maijā SKDS veikto iedzīvotāju attieksmes pētījumu.

Kriminālziņas Drošības eksperts: no bankas Latvijā mēģināja izkrāpt 4,3 miljonus EUR (+VIDEO)

Sadarbībā ar Valsts policiju finansisti ir izstrādājuši drošas rīcības kodeksu “Septiņi NĒ”.

Kriminālziņas Latvijas finanšu iestāžu peļņa piecos mēnešos - 250,4 miljoni eiro

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad pirmajos piecos mēnešos strādāja ar 250,4 miljonu eiro peļņu, kas ir par 7,1% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par Imantā izdarītu slepkavību aizturēta četru vīriešu grupa

Par marta beigās Imantā izdarītu vīrieša slepkavību aizturēta četru vīriešu grupa, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Sabiedrība Par vectēva noslepkavošanu mazdēlam piespriež 18 gadu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa jaunam vīrietim par vectēva noslepkavošanu piespriedusi 18 gadu cietumsodu.

Kriminālziņas Imantā uz ielas atrasts vīrietis ar, iespējams, vardarbīgas nāves pazīmēm

Valsts policija apstiprināja, ka Kleistu ielā atrasts miris vīrietis, kuram, iespējams, ir vardarbīgas nāves pazīmes.

Kriminālziņas Par slepkavību un līķa nomešanu no devītā stāva piespiež 16 gadus cietumā

Kurzemes apgabaltiesa kādam vīrietim par par savas paziņas noslepkavošanu un līķa nomešanu no devītā stāva piespiedusi 16 gadus cietumā.