• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tet būs jāmaksā 1,2 miljonu eiro sods par datu regulas pārkāpumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 21:39, 26.06.2024


Rīgas apgabaltiesa atstājusi spēkā Datu valsts inspekcijas (DVI) lēmumu par 1,2 miljonu eiro soda piemērošanu valstij daļēji piederošajam uzņēmumam SIA "Tet", noskaidroja aģentūra LETA.



Tehnoloģiju uzņēmums "Tet" iesniedza tiesā prasību atcelt DVI lēmumu un piemēroto 1,2 miljonu eiro sodu, kas piemērots saistībā ar uzņēmuma veikto personas datu apstrādi, nodrošinot satura straumēšanas pakalpojumu "Tet+".

"Tet" pārstāvji aģentūrai LETA iepriekš uzsvēra, ka kompānija DVI lēmumu uzskata par nepamatotu, piebilstot, ka "Tet+" klientiem nav nodarīti zaudējumi, ko konstatējusi arī DVI.

Kompānijā uzstāj, ka uzņēmums ir ieviesis un ievēro stingras prasības privātpersonu datu aizsardzībai, ko turpina arvien pilnveidot atbilstoši jauninājumiem, "labākajai praksei, ekspertu un uzraugošo institūciju rekomendācijām, kā arī biznesa attīstības prasībām".

DVI lēmums saistīts ar notikumu 2020.gadā, kad kāda privātpersona, izmantojot citas personas datus, centās negodprātīgi iegūt piekļuvi "Tet+" platformas pakalpojumiem. Negodprātīgā personas rīcība bija saistīta ar mēģinājumu apiet jaunas paaudzes televīzijas pakalpojuma pieteikšanas procesā ietvertos drošības risinājumus.

Kopš tā laika esot veikta pakalpojuma lietošanas pilnveidošana, lai izslēgtu šādus negodprātīgas rīcības mēģinājumus. Arī DVI neesot konstatējusi cietušo vai zaudējumu nodarīšanu kādai konkrētai personai, un "Tet" ir novērsis jebkādas iespējas, kas varētu radīt negatīvas sekas klientiem, norādīja kompānijā.

Jau pirmās instances tiesas uzņēmuma prasību noraidīja. Arī apgabaltiesa prasību noraidīja. Spriedums nav pārsūdzams, līdz ar ko ir stājies DVI lēmums par piemēro sodu uzņēmumam.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Tet" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 295,753 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,5% mazāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 40,1% - līdz 15,226 miljoniem eiro.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ceturtdien Latvijā noslīkuši divi cilvēki

Vakar glābēji no ūdenstilpēm Latvijā izcēluši divus bojāgājušos, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Krāpnieki turpina terorizēt iedzīvotājus: šogad izkrāpti jau 8,4 miljoni eiro

Latvijas četru lielāko banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumus, šogad pirmajos piecos mēnešos izkrāpti kopumā 8,432 miljoni eiro, kas ir par 94,3% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina Finanšu nozares asociācijas (FNA) publiskotie dati.

Kriminālziņas Aizvadītajā diennaktī noslīkuši četri cilvēki

Aizvadītajā diennaktī no ūdenstilpēm izcelti četri bojāgājušie, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Policija: Zemgalē aktivizējušies krāpnieki, kas iedzīvotājiem jādara (+VIDEO)

Aicina neievadīt apšaubāmās vietnēs savus internetbankas un personas datus.

Lasiet arī

Kriminālziņas Vīrieti apsūdz par pozitīvu attieksmi pret agresijas plānošanu Latvijā

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu, kurā kāda persona apsūdzēta par to, ka publiski slavināja noziegumus pret mieru.

Kriminālziņas Stājas spēkā notiesājošs spriedums Lapsam par advokāta Vonsoviča vajāšanu

Spēkā stājies Vidzemes apgabaltiesas spriedums, ar kuru publicists Lato Lapsa atzīts par vainīgu kriminālapsūdzībās par advokāta Romualda Vonsoviča vajāšanu un neslavas celšanu, par ko viņam piespriestas 300 stundas sabiedriskā darba, informēja Augstākā tiesā (AT), kas attiekusies šajā lietā ierosināt kasācijas tiesvedību.

Kriminālziņas Prokuratūra iesniedz protestu par sodu okupācijas noliegšanā apsūdzētajam

Prokuratūra iesniegusi protestu par Rīgas pilsētas tiesas spriedumu, ar kuru partijas "Latvijas Krievu savienības" (LKS) politiķim Aleksandram Filejam par Latvijas okupācijas noliegšanu piespriesta nosacīta brīvības atņemšanu uz desmit mēnešiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Saistībā ar sirmgalvja bojāeju iesniegts pieteikums par kompensāciju 30 000 eiro

Krimināllietā, kurā apsūdzēts nama Rīgā īpašnieks saistībā ar sirmgalvja bojāeju no krītošas lāstekas, iesniegts pieteikums par radītā morālā kaitējuma kompensāciju 30 000 eiro apmērā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.