• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par nodokļu nemaksāšanu sodīts uzņēmējs pircis Porsche, Rolls Royce un Ferrari

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 14:13, 15.06.2024


Ekonomisko lietu tiesa kādam uzņēmējam par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā piemērojusi 217 000 eiro sodu, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.



Apsūdzētais uzņēmuma īpašumā iegādājies dārgas automašīnas, kuru likumīgā izcelsme nav konstatēta.

Tāpat tiesa viņam uz diviem gadiem atņēmusi tiesības ieņemt valdes locekļa amatu komercsabiedrībā. Valstij nodarīto zaudējumu - 337 367 eiro - apsūdzētais ir atlīdzinājis jau pirmstiesas kriminālprocesa laikā.

Tāpat tiesa viņa pārstāvētajam uzņēmumam piemēroja piespiedu ietekmēšanas līdzekli - naudas piedziņu 42 000 eiro - un piedzina no tās noziedzīgi iegūtās mantas vērtību - 460 600 eiro.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis laika periodā no 2017.gada līdz 2020.gadam, būdams uzņēmuma amatpersona, iesniedza nepatiesas ziņas par uzņēmuma veiktajiem ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) apliekamajiem darījumiem, kas ļāva nepamatoti atskaitīt uzņēmumam PVN priekšnodokli, kā rezultātā nodarīja valstij zaudējumus 337 367 eiro apmērā.

Tāpat apsūdzētais uzņēmuma īpašumā iegādājās reprezentatīvus transportlīdzekļus, piemēram, "Porsche 911 Turbo S", "Rolls Royce Wraith", "Ferrari GTC4 Lusso" un citus vairāku simtu tūkstošu eiro vērtībā, kuru likumīga izcelsme nav konstatēta.

Gadījumā, ja objekta izcelsme nav saistīta ar zināmu legālu avotu, ir pamats secināt, ka tad tai jābūt saistītai ar noziedzīgu avotu.

Prokurors, izvērtējot izdarītā noziedzīgā nodarījuma raksturu un radīto kaitējumu, apsūdzētā personību, atbildību mīkstinošos apstākļus un atbildību pastiprinošo apstākļu neesību, to, ka apsūdzētais atzina savu vainu un pilnībā atlīdzināja valstij nodarīto zaudējumu, kā arī izmantoja likumā paredzētās tiesības uz sadarbību, ar viņu noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu, ko tiesa apstiprināja.

Ņemot vērā, ka noziedzīgais nodarījums noticis juridiskās personas interesēs, tika sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu uzņēmumam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Policija no piektdienas pastiprināti uzraudzīs ceļu satiksmes dalībniekus

Valsts policija laikā no 21.jūnija līdz 25.jūnijam pastiprināti uzraudzīs ceļu satiksmes dalībniekus, kā arī rīkos pastiprinātas pārbaudes, lai kontrolētu vai vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola reibumā, informē policija.

Kriminālziņas Hakeri uzbrukuši Turaidas muzejrezervāta mājaslapai

Patlaban Turaidas muzejrezervāta mājaslapa darbojas ar traucējumiem, jo tai intensīvi uzbrūk hakeri, informēja Turaidas muzejrezervāta izglītojošā darba un komunikācijas nodaļas galvenā speciāliste Maira Dudareva.

Kriminālziņas Avarējušajai lidmašīnai nepietika degvielas Rīgas lidostas sasniegšanai

Trešdien nelielā lidmašīna veica avārijas nosēšanos pļavā Imantas mikrorajonā, jo tai beidzās degviela pirms tika sasniegta Rīgas lidosta, žurnālistiem sacīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs.

Kriminālziņas 400 eiro un alkohola pudeli par psihiatrijas diagnožu noteikšanu

Noziedzīgo darbību rezultātā divi pacienti saņēma atzinumus par atbrīvojumu no valsts valodas prasmes pārbaudes veselības stāvokļa dēļ.

Lasiet arī

Sabiedrība "Swedbank" tur aizdomās par naudas atmazgāšanu 2014.-2016.gadā

Igaunijas Centrālās kriminālpolicijas izmeklētājs informējis Igaunijas "Swedbank", ka banka tiek turēta aizdomās par naudas atmazgāšanu laika posmā no 2014.līdz 2016.gadam, paziņojusi Igaunijas "Swedbank" mātesbanka Zviedrijas "Swedbank".

Ekonomika Igaunijas "Swedbank" noteikts aizdomās turētā statuss naudas atmazgāšanas lietā

Igaunijas "Swedbank" noteikts aizdomās turētā statuss izmeklēšanā par naudas atmazgāšanu, paziņojusi Igaunijas "Swedbank" mātesbanka Zviedrijas "Swedbank".

Ekonomika Cīņai pret naudas atmazgāšanu pieņems darbā desmitiem darbinieku

Tiesībsargājošās iestādes tuvākajos gados plāno pieņemt darbā desmitiem darbinieku, lai nodrošinātu sekmīgāku Latvijas cīņu pret naudas atmazgāšanu.