• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pieļauj, ka nams Valmieras ielā dedzināts ļaunprātīgi

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 17:36, 24.05.2024


Nams Rīgā, Valmieras ielā, iespējams, ticis dedzināts ļaunprātīgi, jo namu tika plānots izsolīts un nedēļas laikā tas aizdedzies divreiz, vērtē Rīgas domes Dzīvojamo māju privatizācijas komisijā.



Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, pašlaik Dzīvojamo māju privatizācijas komisija gatavo un apkopo informāciju Valsts policijai ar lūgumu izmeklēt nekustamajā īpašumā divu ugunsgrēku cēloņus. Tie notika ar pāris dienu starpību - 21. un 23.maijā.

Komisijas ieskatā, nekustamajā īpašumā ugunsgrēku cēlonis varētu būt ļaunprātīga dedzināšana.

Nekustamais īpašums esot bijis apsaimniekots atbilstoši noteikumiem un norobežots no nevēlamas iekļūšanas tajā. Saskaņā ar pašvaldības sniegto informāciju, regulāri tiek saņemti interesentu zvani ar lūgumiem sniegt papildu informāciju par nekustamo īpašumu Valmieras ielā 24 un tā apskates iespējām.

Šodien pašvaldības Dzīvojamo māju privatizācijas komisijas pārstāvji apsekoja nekustamo īpašumu un secināja, ka ugunsgrēka nodarītie bojājumi nav tik būtiski, lai apturētu izsoles procesu. Īpašumu plānots izsolīt 3.jūlijā.

Ēka bijusi dažādu sociālo grupu kopdzīvojamā māja, taču kopš 2016.gada tehniskā stāvokļa dēļ māja nav bijusi derīga dzīvošanai, tāpēc Rīgas dome caur apsaimniekotāju SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" brīdināja dzīvojamo telpu īrniekus par dzīvojamo telpu īres līgumu izbeigšanu. Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldei piedāvāja kopdzīvojamās mājas īrniekiem īrēt citas dzīvojamās telpas.

2022.gadā Rīgas dome lēma atļaut atsavināt īpašumu Valmieras ielā 24, pārdodot to izsolē. Par nekustamā īpašuma novērtēšanu un atsavināšanu, kā arī nekustamā īpašuma pirkuma līguma slēgšanu atbildīga Rīgas pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisija.

LETA jau ziņoja, ka 23.maija novakarē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz ugunsgrēku Valmieras ielā, Rīgā. Sākotnējā informācija liecināja, ka notikuma vietā deg neapsaimniekota divstāvu koka ēka. Dega ēkas otrais stāvs desmit kvadrātmetru (m2) platībā, pārsegums starp otro stāvu un bēniņiem 500 m2 platībā un jumta pārsegums 600 m2 platībā. Kopējā degšanas platība bija 1110 m2.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Latvijas finanšu iestāžu peļņa piecos mēnešos - 250,4 miljoni eiro

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad pirmajos piecos mēnešos strādāja ar 250,4 miljonu eiro peļņu, kas ir par 7,1% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Kriminālziņas Ceturtdien Latvijā noslīkuši divi cilvēki

Vakar glābēji no ūdenstilpēm Latvijā izcēluši divus bojāgājušos, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Krāpnieki turpina terorizēt iedzīvotājus: šogad izkrāpti jau 8,4 miljoni eiro

Latvijas četru lielāko banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumus, šogad pirmajos piecos mēnešos izkrāpti kopumā 8,432 miljoni eiro, kas ir par 94,3% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina Finanšu nozares asociācijas (FNA) publiskotie dati.

Kriminālziņas Aizvadītajā diennaktī noslīkuši četri cilvēki

Aizvadītajā diennaktī no ūdenstilpēm izcelti četri bojāgājušie, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Lasiet arī

Kriminālziņas Ugunsgrēka dēļ no ražošanas ēkas Rīgā evakuēti 43 cilvēki

Vakar ugunsgrēka dēļ no ražošanas ēkas Rīgā tika evakuēti 43 cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Kuldīgas novadā sadegušas trīs vieglās automašīnas un septiņi motocikli

Kuldīgas novada Nīkrāces pagastā šonakt sadegušas trīs vieglās automašīnas un septiņi motocikli, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Ugunsgrēka dēļ satiksmei ierobežo Valmieras ielas posmu Rīgā

Rīgā, Valmieras ielā, šovakar deg neapsaimniekota divstāvu koka ēka, no kuras strauji izplatās liesmas, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pasaule Varšavā izcēlies ugunsgrēks iepirkšanās centrā

Varšavā svētdien izcēlies ugunsgrēks lielā iepirkšanās centrā, un liesmas pārņēmušas 80% tā platības, paziņoja ugunsdzēsēji.