• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lai aizsargātu cietušos, plāno varmākām piemērot elektronisko uzraudzību

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 11:31, 18.04.2024


Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Kriminālprocesa likumā, kas paredz, ka varmācīgajām personām varēs piemērot drošības līdzekļa izpildes elektronisko uzraudzību.



Elektroniskā uzraudzība ir intensīvas kontroles pasākumi, kurus nosaka tiesa, lai ierobežotu brīvu pārvietošanos. Lai īstenotu elektronisko uzraudzību, pie ķermeņa piestiprina elektronisku ierīci, kas ļauj kontrolēt personas atrašanos noteiktā vietā un laikā.

Ar grozījumiem iecerēts noteikt, ka aizdomās turētai vai apsūdzētai personai, kam kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums tuvoties noteiktai personai vai vietai, uzturēšanās noteiktā vietā, nodošana policijas uzraudzībā vai mājas arests, ierobežojumu ievērošanas kontrolei varēs piemērot nepārtrauktu elektronisko uzraudzību, izmantojot elektronisku ierīci. Tāpat paredzēts noteikt, ka drošības līdzekļa izpildes elektroniskā uzraudzība piemērojama vienīgi, ja ir pamats uzskatīt, ka aizdomās turētā vai apsūdzētā persona rada augstu vardarbības risku citai personai.

Drošības līdzekļa izpildes elektronisko uzraudzību gadā vidēji varētu piemērot 400 aizdomās turētām vai apsūdzētām personām, pauž likumprojekta autori.

Paredzēts, ka drošības līdzekļa izpildes elektronisko uzraudzību veiks Valsts policija. Savukārt, lai noteiktu kārtību, kādā minētā uzraudzība tiek veikta, tiks paredzēts deleģējums Ministru kabinetam izdot noteikumus.

Likumprojekts izstrādāts sadarbībā ar Iekšlietu ministriju un Valsts policiju. Diskusijas par likumprojektu notikušas Tieslietu ministrijas pastāvīgajā Kriminālprocesa likuma darba grupā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.

Kriminālziņas Ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Ceļu satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī cietuši 11 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt policistu par nepamatotu vardarbību pret aizturēto

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosina prokuratūru apsūdzēt kādu Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieku par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, pielietojot vardarbību.

Sports Pieciem Kanādas hokejistiem uzrādīs apsūdzības par seksuālu vardarbību

Pieciem Kanādas hokejistiem, kuri pārstāvēja Kanādas valstsvienību 2018.gada pasaules junioru čempionātā, tiks uzrādītas apsūdzības seksuālās vardarbības lietā par notikušo 2018.gada pasaules čempionāta laikā.

Kriminālziņas No noziedzīgiem nodarījumiem Latvijā vidēji gadā cieš 523 bērni

Valdība šodien pieņēma zināšanai Labklājības ministrijas (LM) izstrādāto ziņojumu par bērnu stāvokli valstī 2021. un 2022.gadā.

Sabiedrība LM sola sniegt mērķtiecīgu atbalstu no vardarbības cietušajām personām

Labklājības ministrija (LM) ir apņēmusies sniegt mērķtiecīgu atbalstu gan no vardarbības cietušajām, gan vardarbību veikušajām personām, paredz Ministru kabinetā apstiprinātais valdības rīcības plāns.