• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par Imantā izdarītu slepkavību aizturēta četru vīriešu grupa

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 15:20, 12.04.2024


Par marta beigās Imantā izdarītu vīrieša slepkavību aizturēta četru vīriešu grupa, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.



Šā gada marta beigās Rīgā, Imantas mikrorajonā, pie kādas daudzdzīvokļu mājas tika atrasts miris vīrietis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Drīz vien policijas darbinieki noskaidroja, ka noziegumu kopīgas alkohola lietošanas laikā izdarījusi četru vīriešu kompānija, un viņus aizturēja. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, un visi aizturētie atrodas apcietinājumā.

Vēlāk tika noskaidrots, ka bojāgājušais dzimis 1999.gadā. 26.marta vakarā policijas darbinieki par slepkavību aizturēja divus vīriešus, bet naktī uz 27.martu - vēl divus.

Izmeklējot šo noziegumu, likumsargi ieguva informāciju, ka bojāgājušais iepriekš pazinis aizdomās turētos. Starp viņiem daudzdzīvokļu mājā kopīgas alkohola lietošanas radies konflikts. Strīda laikā četrotne nositusi savu paziņu un vēlāk viņa ķermeni iznesusi ārā un tur atstājusi.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117.panta 10.punkta - par slepkavību, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Visiem aizdomās turētajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Policijā atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Kriminālziņas SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Lasiet arī

Kriminālziņas Noslepkavotās septiņgadnieces Justīnes tēvs paliek apcietinājumā

Latgales rajona tiesa Rēzeknē šodien lēmusi turpināt piemērot apcietinājumu noslepkavotās septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas tēvam, kurš tiek vainots šīs slepkavības pastrādāšanā, informē Tiesu administrācija.

Kriminālziņas Policija atklājusi septiņgadīgās Justīnes slepkavības apstākļus

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu par Rogovkā dzīvojušās septiņgadīgās Justīnes Reinikovas slepkavību un atklājusi arī slepkavības apstākļus.

Kriminālziņas Rēzeknes pusē aizdomās par vīrieša slepkavību aiztur divas personas

Rēzeknes novada Dricānu pagastā svētdien aizdomās par vīrieša slepkavību aizturētas divas personas, informē Valsts policija.

Kriminālziņas Jūrmalas bērnunamā pēc pusaudža slepkavības ievieš stingrākus noteikumus

Jūrmalas bērnunamā "Sprīdītis", kura iemītnieks tiek turēts aizdomās par pusaudža slepkavību Slokā, ieviesti stingrāki noteikumi, vēsta Latvijas Televīzija.