• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pārbauda informāciju par vairāku personu piedalīšanos karā Krievijas pusē

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 13:16, 08.04.2024


Valsts drošības dienests (VDD) pārbauda informāciju par vairāku personu iespējamu prettiesisku piedalīšanos karā Ukrainā Krievijas bruņoto spēku pusē.



Nesen internetā parādījies video, kurā redzami divi pie galda sēdoši vīrieši militārā apģērbā ar sejas maskām. Uz galda izvietotas kastītes ar termovizoriem līdzīgiem priekšmetiem.

Viens no vīriešiem, sākumā padevis labvakaru latviešu valodā, turpinājumu ātri paziņo krievu valodā: "Karavīri internacionālisti no Baltijas izsaka pateicību "Makaričam", Rjazaņas kustībai "Savējie" un sponsoriem par iedotiem termovizoriem, un ceram uz augošu antifašistu tendenci, kuri gatavi palīdzēt frontē."

Otrs vīrietis pirmā paziņojumu nobeidz ar latviešu valodā teiktu: "Liels paldies, draugi."

VDD atzina, ka kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī ir sācis vienu kriminālprocesu aizdomās par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā. Šī lieta sākta pret Latvijas pilsoni, kurš pirms 15 gadiem dienējis Nacionālajos bruņotajos spēkos. Atvaļināšanas iemesls bijis disciplinārsods par patvaļīgu prombūtni.

Vienlaikus dienestā apliecināja, ka VDD pārbauda informāciju arī par citu personu, tajā skaitā minētajā video redzamo indivīdu iespējamu prettiesisku piedalīšanos karā Ukrainā Krievijas bruņoto spēku pusē.

Patlaban plašākus komentārus par šādiem gadījumiem VDD nesniedz.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Kriminālziņas Ļvivā sašauta ukraiņu politiķe un valodniece Irina Fariona (papildināts)

Ļvivā, Ukrainas rietumos, piektdienas vakarā sašauta pazīstamā ukraiņu politiķe un valodniece Irina Fariona, viena no dedzīgākajām cīnītājām par ukraiņu valodas tiesībām, vēsta vietējie mediji un amatpersonas.

Pasaule Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas reģioniem, kas atrodas blakus Polijas robežai.

Pasaule Par Krievijas karavīru noziegumiem Ukrainā sākti 122 000 kriminālprocesi

Par Krievijas karavīru un viņu līdzdalībnieku noziegumiem Ukrainā sākti apmēram 122 000 kriminālprocesi, liecina Ukrainas Nacionālās policijas svētdien publicētie dati.

Sabiedrība «Ja Krievija uzbruktu Latvijai, tad NATO atbildētu ļoti enerģiski» (+VIDEO)

Pasaules kārtība nav mainījusies, pauž eksperts no Londonas.