• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pārbauda informāciju par vairāku personu piedalīšanos karā Krievijas pusē

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 13:16, 08.04.2024


Valsts drošības dienests (VDD) pārbauda informāciju par vairāku personu iespējamu prettiesisku piedalīšanos karā Ukrainā Krievijas bruņoto spēku pusē.



Nesen internetā parādījies video, kurā redzami divi pie galda sēdoši vīrieši militārā apģērbā ar sejas maskām. Uz galda izvietotas kastītes ar termovizoriem līdzīgiem priekšmetiem.

Viens no vīriešiem, sākumā padevis labvakaru latviešu valodā, turpinājumu ātri paziņo krievu valodā: "Karavīri internacionālisti no Baltijas izsaka pateicību "Makaričam", Rjazaņas kustībai "Savējie" un sponsoriem par iedotiem termovizoriem, un ceram uz augošu antifašistu tendenci, kuri gatavi palīdzēt frontē."

Otrs vīrietis pirmā paziņojumu nobeidz ar latviešu valodā teiktu: "Liels paldies, draugi."

VDD atzina, ka kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī ir sācis vienu kriminālprocesu aizdomās par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā. Šī lieta sākta pret Latvijas pilsoni, kurš pirms 15 gadiem dienējis Nacionālajos bruņotajos spēkos. Atvaļināšanas iemesls bijis disciplinārsods par patvaļīgu prombūtni.

Vienlaikus dienestā apliecināja, ka VDD pārbauda informāciju arī par citu personu, tajā skaitā minētajā video redzamo indivīdu iespējamu prettiesisku piedalīšanos karā Ukrainā Krievijas bruņoto spēku pusē.

Patlaban plašākus komentārus par šādiem gadījumiem VDD nesniedz.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Apsūdz vīrieti par sirmgalves slepkavību, aizdedzinot māju

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu, kurā par vīrietis apsūdzēts par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, kas saistīta ar dedzināšanu lielā apmērā un tīšu prettiesisku personas nonāvēšanu.

Kriminālziņas Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Latgales policistu par vardarbību pret aizturēto

Iekšējās drošības birojs (IDB) Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes (LRP) amatpersonu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, kas saistīta ar vardarbību, aģentūru LETA informēja IDB.

Kriminālziņas Latvieši un lietuvieši daudz iecietīgāki pret kontrabandu nekā igauņi

Latvijā un Lietuvā sabiedrība ir ievērojami tolerantāka pret kontrabandas preču iegādi nekā Igaunijā - turpat trešdaļa jeb 30% Latvijas un Lietuvas sabiedrības nenosoda kontrabandas preču iegādi, bet Igaunijā to nenosoda 20% respondentu, piektdien pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, prezentējot maijā SKDS veikto iedzīvotāju attieksmes pētījumu.

Kriminālziņas Drošības eksperts: no bankas Latvijā mēģināja izkrāpt 4,3 miljonus EUR (+VIDEO)

Sadarbībā ar Valsts policiju finansisti ir izstrādājuši drošas rīcības kodeksu “Septiņi NĒ”.

Lasiet arī

Pasaule Šolcs: Ar Putina miera plānu Ukraina neizdzīvos

Ja tiks īstenots Krievijas diktatora Vladimira Putina "miera plāns", Ukraina neizdzīvos, uzrunā Bundestāgā sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs, vēsta laikraksts "Bild".

Pasaule Ukrainā nogādāta pirmā «čehu iniciatīvas» munīcijas partija

Pirmā Čehijas iniciatīvas ietvaros ārpus Eiropas iegādātās munīcijas partija nogādāta Ukrainā, otrdien pavēstīja Čehijas premjerministrs Petrs Fiala.

Pasaule Atklāts Trampa padomnieku miera plāns

Divi galvenie Donalda Trampa padomnieki iepazīstinājuši viņu ar plānu, kā izbeigt karu Ukrainā, ja viņš uzvarēs prezidenta vēlēšanās, un tas paredz sarunu sākšanu starp Ukrainu un Krieviju.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 535 660

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 535 660 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.