• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Alimentu nemaksātājam piespriež reālu cietumsodu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 10:56, 24.03.2024


Kurzemes apgabaltiesa kādam uzturlīdzekļu nemaksātājam piespriedusi reālu brīvības atņemšanu uz vienu mēnesi.


Foto: LETA

Vīrietis apsūdzēts par atkārtotu izvairīšanos no tiesas nolēmuma pildīšanas, kurā personai uzlikts pienākums apgādāt savu bērnu un dot tam uzturu. Tiesa, izvērtējot prokurora iesniegto apelācijas protestu, atzina, ka apsūdzētais par šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu ir sodāms ar īslaicīgu brīvības atņemšanu uz vienu mēnesi.

Apsūdzētā izdarītais noziedzīgais nodarījums ir klasificējams kā kriminālpārkāpums. Lai arī Krimināllikumā nav noteikti kritēriji, kad par kriminālpārkāpuma izdarīšanu būtu jāpiemēro īslaicīga brīvības atņemšana, prokurora skatījumā jauna noziedzīga nodarījuma izdarīšana laikā, kad sodāmība par tāda paša noziedzīga nodarījuma izdarīšanu nav dzēsta, ir tieši tas gadījums, kad tiesai ir jāreaģē un jāpiemēro bargs sods.

"Šobrīd, kad daudzi uzturlīdzekļu nemaksātāji ir parādā gadiem, un nereti uzskata, ka uzturlīdzekļi viņiem nav jāmaksā, jo valsts viņu vietā jau tos ir izmaksājusi, tiek radīts vērā ņemams slogs valsts budžetam un sabiedrībai kopumā, tādēļ neatbilstoša soda piemērošana kaut vienam apsūdzētajam var graut sabiedrības ticību taisnīgumam," norādījusi prokuratūra.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Lasiet arī

Sabiedrība Nelegālo imigrantu kontrabandistam piespriež piecu mēnešu cietumsodu

Latgales rajona tiesa nelegālo imigrantu kontrabandistam no Moldovas piespriedusi piecu mēnešu cietumsodu, kurš faktiski jau izciests.

Kriminālziņas Par Vaļagina nošaušanu tiesa piespriedusi cietumsodus lietuviešiem. Kādus gan?

Rīgas pilsētas tiesa Pārdaugavā diviem Lietuvas pilsoņiem par 2022.gadā 11.martā Pļavnieku mikrorajonā, Rīgā, pastrādāto kriminālajās aprindās pazīstamā Genādija Vaļagina slepkavību piespriedusi 17 un 16 gadus cietumā.

Sabiedrība Par izvairīšanos no nodokļiem uzņēmuma vadītājam piespriež nosacītu cietumsodu

Rīgas pilsētas tiesa kādam uzņēmuma vadītājam piespriedusi nosacītu cietumsodu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, nodarot valstij zaudējumus lielā apmērā.