• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mūzikas akadēmijas studenti liecinās par pasniedzēju seksuālu uzmākšanos

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 20:42, 10.03.2024


Vairāki Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studenti, atsaucoties studējošo pašpārvaldes aicinājumam, esot gatavi rakstīt oficiālus iesniegumus rektorātam par atsevišķu pasniedzēju "klaji neētisko un arī nelikumīgo uzvedību", savā "Instagram" kontā vēsta augstskolā studējošo pašpārvalde.


Foto: LETA

Februāra sākumā pašpārvalde organizējusi anonīmu aptauju, lūdzot informēt par "gadījumiem, kas saistīti ar seksuāla rakstura pāridarījumiem akadēmijas vidē". Tajā saņemta informācija par "vairāku pasniedzēju klaji neētisko un arī nelikumīgo uzvedību".

Saņemtās atbildes bijušas šokējošas, taču anonīmi sniegtu informāciju neesot iespējams izmantot tālākai situācijas risināšanai, tāpēc pašpārvalde aicinājusi studentus rakstīt oficiālus iesniegumus akadēmijas rektorātam. Vairāki studenti atsaukušies un nu esot gatavi neslēpt ne situāciju aprakstus, ne pārdidarītāju vārdus.

Klusēšanu par šādiem notikumiem pašpārvalde skaidro ar studentu bailēm apdraudēt savu turpmāko karjeru. "Latvijas akadēmiskās mūzikas joma nav plaša, un pāridarītāji nereti ir ļoti ietekmīgi konkrētu mūzikas sfēru pārstāvji," teikts "Instagram" ierakstā. Pastāvot iespēja, ka "varas pozīcijā esoša persona" centīsies sabotēt studenta turpmāko karjeru.

Taču tagad pašpārvalde esot "ļoti aktīvi iesaistījusies" situācijas risināšanā un pauž cerību, ka ar akadēmijas vadības palīdzību izdosies saukt vainīgos pie atbildības.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kultūršoks" rīcībā nonākušas septiņu JVLMA studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

"Kultūršoka" rīcībā ir pāridarītāju uzvārdi, bet tie vēl netikšot publiskoti, jo nepieciešams strādāt pie pierādīšanas procesa. Liecības tiks iesniegtas Tiesībsarga birojā, kura pārstāve raidījumā norādīja, ka tās liecina par sistemātisku nepieļaujamu rīcību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Policija Stacijas laukumā šogad pastiprināti uzrauga sabiedrisko kārtību

Kopā šogad pārbaudītas jau 3800 personas un atrastas 25 meklēšanā izsludinātas personas.

Kriminālziņas Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumos 31 cietušais un viens bojā gājušais

Ceturtdien Latvijā ceļu satiksmes negadījumos dažādas traumas guvis 31 cilvēks, bet viens gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Šā gada 13. maijā Valsts drošības dienests (VDD) aizturēja divas personas aizdomās par neizpaužamu ziņu vākšanu nolūkā tās nodot Krievijas specdienestiem, ziņo VDD.

Kriminālziņas Militāro mācību laikā gājis bojā NBS karavīrs

Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumā militāro mācību laikā, gūstot ar dzīvību nesavienojamas traumas, miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, VS.LV informēja NBS.

Lasiet arī

Kriminālziņas Prokuratūra neiebilst pret seksuālās uzmākšanās kriminalizēšanu

Prokuratūra neiebilst pret seksuālās uzmākšanās kriminalizēšanu, taču uzsver, ka likumā šādā gadījumā jābūt ļoti skaidri atrunātam, tieši kādas darbības nav pieļaujamas, pauda ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Kriminālziņas Latvijā varētu ieviest kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos

Tieslietu ministrija (TM) kopā ar ekspertiem sākusi strādāt pie likuma izmaiņām, lai Latvijā ieviestu kriminālatbildību par seksuālu uzmākšanos.

Sabiedrība Čakša uzmākšanās problēmu vēlas risināt ar ziņošanas sistēmas ieviešanu

Uzmākšanās problēmu augstskolās varētu risināt ar ziņošanas sistēmas ieviešanu, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" norādīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Kriminālziņas JVLMA padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Timurs Tomsons

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) padomes priekšsēdētāja amatā pirmdien ievēlēts padomes loceklis Timurs Tomsons, informēja JVLMA padomes pārstāve Anete Cīrule.