• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Smiltēns aicina VDD vērtēt Daugavpils mēra Elksniņa izteikumus

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 18:49, 08.03.2024


Saeimas sekretārs un deputāts Edvards Smiltēns (AS) vērsies ar vēstuli pie Valsts drošības dienesta (VDD) vadītāja Normunda Mežvieta, aicinot vērtēt Daugavpils mēra Andreja Elksniņa izteikumus saistībā ar robežas stiprināšanu, informēja "Apvienotajā sarakstā".


Foto: LETA

Smiltēns norāda, ka pēc Ministru kabineta marta sākumā pieņemtā plāna par Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju stiprināšanu Elksniņš "Facebook" kontā ar vairāku stundu atšķirību publiskojis divus dažādus kritiski vērtējamus paziņojumus krievu un latviešu valodā.

Paziņojumā krievu valodā Daugavpils mērs esot kritizējis plānu, "to novērtējot tikai no iedzīvotāju neērtību un tiem noteikto ierobežojumu skatpunkta", kā arī asi kritizējis atbildīgo iestāžu publisko komunikāciju par plānu, "tādējādi apšaubot objektīvo vajadzību stiprināt Baltijas valstu un NATO austrumu robežu", kas ārkārtas situācijā var negatīvi ietekmēt Krievijas iespējas veikt ātras militāras operācijas mūsu valsts teritorijā, pauž AS politiķis.

Kritiski vērtējami augstas pašvaldības amatpersonas centieni biedēt iedzīvotājus ar iespējamām neērtībām, pilnībā noklusējot vai noniecinot nepieciešamību stiprināt Latvijas valsts aizsardzības spējas, uzsver Smiltēns.

Tādēļ Saeimas sekretārs aicina VDD izvērtēt Elksniņa paziņojumus, pārbaudot, "vai to patiesais mērķis nav pakāpeniski un sistemātiski graut Latvijas iedzīvotāju ticību izvēlētajam stratēģiskajam drošības politikas kursam, kas turklāt atbilst NATO aizsardzības plānam".

"Šis ir jau kārtējais Daugavpils mēra paziņojums, kas nav tulkojams nekā citādi kā sašķeltības un neuzticēšanās sēšana. Tā vietā, lai kā lielas pierobežas pašvaldības vadītājs atbildīgi ieguldītu savu artavu kopējās drošības vairošanā, Elksniņs ciniski dara pretējo, laipodams starp populismu un kremļa naratīviem," akcentē Smiltēns.

AS norāda, ka no publiski pieejamās informācijas izriet, ka šis plāns ir daļa no Baltijas aizsardzības līnijas izveides, kas gar visu Krievijas un Baltkrievijas robežu ietvers Nacionālo bruņoto spēku vienību atbalsta punktu izveidi, proti, aizsardzības pozīcijas karavīriem un nocietinātas aizsardzības pozīcijas, dažādus šķēršļus, prettanku grāvjus, munīcijas un mīnu noliktavas, kam paredzēts finanšu ieguldījums 303 miljonu eiro apmērā.

Šāda plāna izstrādes vajadzība ir saskaņā ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aizsardzības ministru 2024.gada janvārī parakstīto vienošanos par Baltijas aizsardzības līnijas izveidi, lai tādējādi stiprinātu Baltijas valstu un NATO austrumu robežu. Baltijas aizsardzības līnija būtiski stiprinās Baltijas valstu spējas militāri aizsargāt savas robežas un aizkavēs Krievijas iespējas veikt ātras militāras operācijas, kā arī tās izbūve saskan ar NATO aizsardzības plāniem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas SAB: informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē

Visa informācija par uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē, aģentūrai LETA sacīja Satversmes aizsardzības birojā (SAB), komentējot Kadžuļa teikto par to, ka viņš divas reizes SAB darbiniekiem esot ziņojis mutiski.

Kriminālziņas Par nelikumīgu senlietu glabāšanu piespriež sešu mēnešu nosacītu cietumsodu

Augstākā tiesa (AT) šodien atteica ierosināt kasācijas tiesvedību, un lietā par nelikumīgu valstij piederošu senlietu glabāšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums, ar kuru personai ir piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem mēnešiem, notiesājot nosacīti, aģentūru LETA informēja AT.

Kriminālziņas Ņujorkas tiesa atceļ spriedumu Vainstīna lietā

Ņujorkas augstākā tiesa ceturtdien atcēla 2020.gadā pieņemto notiesājošo spriedumu kinoproducentam Hārvijam Vainstīnam par apsūdzībām dzimumnoziegumos un lika šo lietu izskatīt jaunā prāvā.

Kriminālziņas Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Trešdien Rīgā dzēsti divi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki - Jaunciemā un Dzirciemā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lasiet arī

Kriminālziņas VDD sācis kriminālprocesu par Ždanokas iespējamo sadarbību ar KF specdienestiem

Valsts drošības dienests (VDD) sācis kriminālprocesu pret Eiropas Parlamenta deputāti Tatjanu Ždanoku (LKS) par iespējamo sadarbību ar Krievijas specdienestiem.

Sabiedrība Mežvietu atsevišķos gadījumos mulsina tiesu lēmumi VDD izmeklētajās lietās

Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieku Normundu Mežvietu atsevišķos gadījumos ļoti mulsinot tiesu pieņemtie lēmumi dienesta izmeklētajās lietās.

Sabiedrība 21 cilvēku atzina par neatbilstošu darbam kritiskās infrastruktūras objektos

Aizvadītajā gadā Valsts drošības dienests (VDD) 21 cilvēku atzinis par par neatbilstošu darbam kritiskās infrastruktūras objektos un sniedzis negatīvu atzinumu, liecina VDD pagājušā gada darbības pārskats.

Kriminālziņas Tiesa apcietina Latvijas Okupācijas muzejā degmaisījumu iemetušo vīrieti

Rīgas pilsētas tiesa sestdien piemēroja apcietinājumu vīrietim, kurš šonedēļ iemetis degmaisījumu Latvijas Okupācijas muzeja vadītājas Solvitas Vības kabinetā, noskaidroja aģentūra LETA.